Region 26.10.2022.

Milanović otkrio zašto je odbio susret sa Pelosijevom: “Nije moj nivo”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović i predsednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi su u Zagrebu zbog učestvovanja na Prvom parlamentarnom samitu Međunarodne krimske platforme. Istom onom samitu za koji je Milanović dan ranije kazao da ne zna što je to.

“Ona nije izvršna vlast. Nije moj nivo, to nije hamburger, to je ništa burger – govorio je u utorak u Makarskoj predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović objašnjavajući zašto je odbio susret Pelosijevom. Tome je još dodao kako za Pelosi nije imao vremena i da bi sastanak ionako bio kurtoazan.

Dan nakon što je Amerikancima odbrusio kako predsjednica američkog Zastupničkog doma nije njegov nivo, Milanović je danas u Kancelariji prvo razgovarao s predsjednicom parlamenta Albanije, Linditom Nikolom, a potom i s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije, Volfgangom Sobotkom.

U saopštenjima se navodi kako je predsjednik sa svojim gostima razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju privredne situacije.

Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Evropi i o aktualnoj sigurnosnoj krizi u Evropi do koje je dovela ruska specijalna vojna akcija na tlu Ukrajine.

(N.S)