Politika 16.09.2021.

MILANOVIĆ (PDP): Odbornička većina protiv planova za najveći gradski park

ČITANJE: 1 minuta

– Danas je skupštinska Komisija za prostorno uređenje Grada Banjaluka oborila izmjenu regulacionog plana kojim je planiran najveći gradski park u Banjaluci i time onemogućila da se taj regulacioni plan nađe na skupštinskom zasjedanju koje je planirano za utorak, 21. septembar, kaže šef Kluba poslanika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović.

Milanović ističe da je jedno od ključnih opredjeljenja gradske administracije povećanje zelenih površina i vraćanje epiteta Banjaluci koje je nosila u prošlosti, a to je grad zelenila, saopštio je PDP.

– Nažalost u prethodnom periodu prioritet nad zelenilom je imao beton. Neshvatljivo je da odbornici skupštinske većine ne žele da omoguće svojim sugrađanima da imaju jedanu veliku zelenu oazu kakav treba da bude budući park čija lokacija je predviđena između TC Delta i Univerziterskog kampusa, kaže Milanović.

On dodaje da je očigledno da skupštinska većina, nezadovoljna prošlogodišnjih ishodom lokalnih izbora u Banjaluci, pokušava da demonstrira silu na svakom mjestu i po svakom pitanju, ne mareći za interese građana.

– Planirani park svojim sadržajem i veličinom treba da bude simbol i nova razglednica Banjaluke koji će služiti za odmor, druženje i rekreaciju Banjalučana i onih koji dolaze u naš grad. Ovo nije prvi put da se odbijaju dobri prijedlozi nove Gradske uprave koji nailaze na ogromnu podršku građana ali ne i nekih odbornika koji čine skupštinsku većinu, zaključuje Milanović.

(SB)