Vijesti 24.03.2023.

Milanović (PDP): Odluka o besplatnom priključku značajna ušteda za Banjalučane

ČITANJE: 1 minuta

Zbog velike inflacije i opšteg povećanja cijena, te nedovoljnog rasta plata, veliki broj građana Banjaluke se suočava s problemima kako da pokriju sve troškove koji ih opterećuju, rekao je odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, Dragan Milanović.

“Najava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o pripremanju odluke za besplatan priključak vode ima cilj da olakša život Banjalučana i ublaži negativne efekte ovih poskupljenja na njihove kućne budžete. To znači da će za svaki novopriključeni objekat na vodovodnu mrežu naši sugrađani uštedjeti oko hiljadu maraka”, istakao je Milanović i dodao da će te troškove Grad preuzeti na sebe.

Kako kaže, u toku je izgradnja na desetine kilometara vodovoda u seoskim područjima koje mještani tih sela čekaju decenijama i kada dođe do priključena u domaćinstva značajan broj ljudi ima problem da to isfinansira, tako da će im ova odluka značiti mnogo.

“Ovo je samo jedna u nizu mjera koje sprovodi banjalučka gradska uprava kako bi efekte njenog rada osjetila svaka porodica u Banjaluci”, naglašava Milanović.

Dodaje da su do sada relizovali brojne odluke: besplatne udžbenike za sve naše osnovce, besplatan prevoz za višečlane porodice, subvencija za vrtiće, subvencije za javni prevoz, jednokratne pomoći nezaposlenoj djeci poginulih boraca, porodiljama, penzionerima…

“Grad Banjaluka nastavlja s projektima razvoja svih gradskih i prigradskih područja, kao i naših sela u kojima smo evidentirali sve ono što prethodna vlast nije uradila, a što ćemo se mi potruditi da uradimo u narednom periodu”, rekao je Milanović.