Politika 17.12.2022.

Milanović: Penzioneri su postali moneta skupštinske većine u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Penzioneri su, nažalost, za skupštinsku većinu u Banjaluci postali moneta za političku borbu. Sa jedne strane su htjeli da uzmu što je moguće više sredstava iz budžeta grada, a sa druge strane da preko Elektrokrajine realizuju tu pomoć kako bi preduzeće čiji je osnivač Vlada predstavili kao dobrotvora ali novcem iz gradske kase – rekao je Dragan Milanović, šef Кluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka i dodao:

– Nikada nismo bili protiv pomoći banjalučkim penzionerima iako je primarno briga o najstarijom populaciji obaveza republičke vlasti. Кao što je javnosti poznato naši prijedlozi su bili da tu pomoć realizujemo ili preko Vodovoda čiji je osnivač Grad ili direktno na račun penzionera. Gradonačelnik je danas obavijestio penzionere da neće ostati bez predviđene pomoći ali upravo na način koji je za njih najbolji, odnosno direktno na njihove žiro račune – kaže Milanović.

Dodaje da će nažalost taj novac, kao i onih predizbornih 100 maraka, otići na poskupljenje električne energije koja nas očekuje od nove godine, iako su nas prije izbora uvjeravali da do toga neće doći.

– Da se radi o zloupotrebi naših sugrađana koji su u trećoj dobi i koji su najzaslužniji da sve što sada imamo pokazuje i današnja distribucija letaka kojima se pozivaju na protest ispred gradske uprave, a mnogo bi bilo realnije da protestuju ispred Vlade zbog poskupljenja električne energije. Aktuelna gradska administracija je za ovo kratko vrijeme pokazala da ima izražen senzibilitet prema grđanima kojima je pomoć potrebna realizacijom niza aktvnosti kao što je besplatan prevoz višečlanim porodicama, penzionerima sa najnižom penzijom, pomoći porodiljama, subvencijama za vrtiće i besplatnim udžbenicima što se nije nikad do sada dešavalo – zaključuje Milanović.

(Z.M)