Region 05.07.2022.

Milanović: U BiH vlada hipertenzija i povišeni krvni pritisak

ČITANJE: 1 minuta

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovno je prozvao Vladu Hrvatske na čijem je čelu Andrej Plenković zbog politike prema BiH ocijenivši je izdajničkom i upitao se zašto se HDZ ne bavi situacijom u BiH i lažnim kandidatima.

Milanović je rekao da u BiH vlada hipertenzija i povišeni krvni pritisak.

“Sad gledamo kako stranke, koje su bošnjačke, kandidiraju kandidate već, imamo imena i prezimena, ali time se naravno ne bavimo”, upozorio je Milanović, prenose Agencije.

Izbori u BiH biće održani 2. oktobra, a rok za podnošenje listi s imenima kandidata istekao je u ponedjeljak.

“Alijina stranka ima Hrvate za Dom naroda. Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda”, rekao je hrvatski predsjednik i ističe da mu neko objasni – šta rade Hrvati kao kandidati SDA na listama.

Njemački Bundestag bi tokom jula trebalo da izglasa posebnu rezoluciju kojom bi odredio poziciju Njemačke prema BiH, na što se osvrnuo i Milanović.

“Netko tko je njemački socijaldemokrat, tko je Bošnjak, radi na nacrtu deklaracije koja samo što nije prošla gdje se BiH zaziva kao građanska država, da se potaraca sve što ima neki nacionalni predznak”, rekao je Milanović i dodao da se boji njemačkih vizija.

“Majke mi, jedino su ruske opasnije”, dodao je predsjednik Hrvatske.

Upitao se šta radi Hrvatski sabor, samozadovoljni ljudi i HDZ.

“Na godišnjem, zivkaju okolo za nekretnine ili možda namještaju ocjene svojoj djeci, ponavljačima”, rekao je Milanović i dodao da Izborni zakon BiH nije promijenjen, te da im spremaju omču.

(N.S)