Politika 24.09.2015.

“Milanoviću najslađe da pokaže mišiće Srbima”

ČITANJE: 1 minuta
zoran-milanovic
Hrvatski politički analitičar Jaroslav Pecnik je za Index.hr rekao da je premijeru Hrvatske najslađe da mišiće pokaže u odnosima sa Srbijom.

“Nije Zoran Milanović imun na pokazivanje domoljubnih mišića, a najslađe je pokazati mišiće Srbima. Znate, kad Hrvatska i Srbija igraju u bilo kom sportu, svima je važnije da pobijede onog drugog nego da osvoje prvenstvo na kom se igra“, rekao je Pecnik.

Ipak, on smatra da je do krize došlo zato što su srpske vlasti u Mađarskoj pronašle saveznika koji će im omogućiti da otvore pregovore sa EU.

“Srbija tretmanom izbjeglica pokušava da pokaže svoju širokogrudost i dobro je da je tako. Takođe, šalje poruku, dajte napokon da otvorimo neko poglavlje, pa vidite šta mi ovde radimo. Ne govori se to otvoreno, na takav način iskorišćavati izbjeglice bilo bi cinično i nehumano, ali poruka je jasna. Mađarska manjina u Vojvodini je veća nego u Hrvatskoj, čine uslugu Viktoru Orbanu, a on će zauzvrat biti njihova logistika u EU. Od Hrvatske takvu logističku podršku Srbija ne može dobiti“, smatra Pecnik.

(Index.hr)