Region 24.10.2022.

MILATOVIĆ: DPS je prošlost, očekujem uskoro sastanak s partnerima iz opozicionog bloka

ČITANJE: 1 minuta

Nakon 30 godina vlasti, DPS je politička prošlost u Crnoj Gori. Mi smo tim novih ljudi, novih ideja, građani su prepoznali rezultate iza nas i program razvoja Podgorice za naredne četiri godine.

Rekao je ovo u izjavi za Banjaluka.net Jakov Milatović, čiji pokret “Evropa sad” je ostvario istorijski rezultat na izborima u Podgorici, ali i u drugim lokalnim zajednicama u Crnoj Gori.

– Podgorica je konačno slobodan grad. Pobjedila je Crna Gora, pravda nad nepravdom, građani Podgorice – kaže Milatović za naš portal.

Ovaj mladi ekonomista, koji se na političkom nebu Crne Gore pojavio prvi put u Vladi Zdravka Кrivokapića, ima 36 godina, a Ekononski fakultet u Podgorici završio je s prosječnom ocjenom 10. Magistarske studije završio je na Oksfordu, bio je stipendista brojnih vlada, radio je u Dojče banci i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Nakon pada Vlade Zdravka Кrivokapića, zajedno sa prijateljem, takođe ministrom, Milojkom Spajićem osniva pokret “Evropa sad”. I za kratko vrijeme prave istorijski rezultat. Danas, vrlo izvjesno, on je budući gradonačelnik glavnog grada Crne Gore.

Na pitanje da li vidi sebe kao prvog čovjeka Podgorice, kaže:

– Neprijatno je govoriti o sebi, ali ja sam nosilac liste “Evropa sad” koja je osvojila najviše mandata i prirodno je da sad damo novog gradonačelnika – kaže Milatović.

Da bi se to i ostvarilo, potrebno je da se formira koalicija sa DF-om, Demokratama i URA-om. Baš njih i Milatović vidi kao prirodne partnere.

– S njima ćemo napraviti jednu široku koaliciju, jer smo zajedno osvojili 60 odsto glasova građana. Očekujem da ćemo uskoro sjesti zajedno, zasukati rukave i krupnim koracima krenuti naprijed za bolju Podgoricu i Crnu Goru – kaže Milatović.

(Aleksandar Stojanović)