Biznis 05.12.2017.

„Milbauer“ platio kašnjenje pasoša

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH Arif Nanić rekao je da su zbog kašnjenja u isporuci pasoša u prvoj polovini godine od kompanije „Milbauer“ naplatili nekoliko desetina hiljada maraka.

– Platili su ugovornu kaznu koja je iznosila deset feninga za svaki dan kašnjenja i na taj način smo naplatili nekoliko desetina hiljada maraka. Građani nisu tražili obeštećenje – istakao je Nanić.

On očekuje da će procedura u vezi sa izborom novog dobavljača biti okončana do kraja godine i da se neće ponoviti situacija da nema dovoljno pasoša.

– Nadam se da će Kancelarija za razmatranje žalbi BiH uskoro okončati postupak u vezi sa žalbom koju je na tendersku dokumentaciju uložila kompanija „Džemalto“. Ako žalba i bude uvažena, imamo još mogućnosti da taj problem prevaziđemo – istakao je Nanić.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kaže da su otvorene dvije pristigle ponude za štampanje pasoša.

– Ponuda „Veridosa“ je daleko iznad vrijednosti u tenderu. Tender je predvidio 30 miliona, a oni za štampanje pasoških knjižica traže više od 40 miliona KM i samim tim su se pokazali kao neozbiljni. Ponuda „Milbauera“ je oko 18 miliona KM i oni su praktično pobijedili – istakao je Osmanović i dodao da bi prihvatanjem žalbe „Džemalta“ i poništavanjem tendera ponovo ušli u neizvjesnost kada je riječ o izdavanju pasoša.

Tender za nabavku pasoša raspisan je prije nekoliko mjeseci.

(Glas)