„Milbauer“ platio kašnjenje pasoša

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH Arif Nanić rekao je da su zbog kašnjenja u isporuci pasoša u prvoj polovini godine od kompanije „Milbauer“ naplatili nekoliko desetina hiljada maraka.

– Platili su ugovornu kaznu koja je iznosila deset feninga za svaki dan kašnjenja i na taj način smo naplatili nekoliko desetina hiljada maraka. Građani nisu tražili obeštećenje – istakao je Nanić.

On očekuje da će procedura u vezi sa izborom novog dobavljača biti okončana do kraja godine i da se neće ponoviti situacija da nema dovoljno pasoša.

– Nadam se da će Kancelarija za razmatranje žalbi BiH uskoro okončati postupak u vezi sa žalbom koju je na tendersku dokumentaciju uložila kompanija „Džemalto“. Ako žalba i bude uvažena, imamo još mogućnosti da taj problem prevaziđemo – istakao je Nanić.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kaže da su otvorene dvije pristigle ponude za štampanje pasoša.

– Ponuda „Veridosa“ je daleko iznad vrijednosti u tenderu. Tender je predvidio 30 miliona, a oni za štampanje pasoških knjižica traže više od 40 miliona KM i samim tim su se pokazali kao neozbiljni. Ponuda „Milbauera“ je oko 18 miliona KM i oni su praktično pobijedili – istakao je Osmanović i dodao da bi prihvatanjem žalbe „Džemalta“ i poništavanjem tendera ponovo ušli u neizvjesnost kada je riječ o izdavanju pasoša.

Tender za nabavku pasoša raspisan je prije nekoliko mjeseci.

(Glas)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.