Politika 26.06.2022.

Miletić (SPS): Umjesto praznih priča, potreban je konkretan rad

ČITANJE: 1 minuta

Umjesto praznih priča, potreban je konkretan rad U vremenu ekonomske, socijalne pa i svake druge krize na površinu obično isplivaju svi nagomilani problemi. Ipak, upravo ti stvarni i krupni problemi ostaju neriješeni ili gurnuti po strani u sjeni priča o boljem sutra i potenciranju manje važnih događaja.

– Činjenica je da su pred nama teška vremena, i potpuno je nebitno da li je kriza koja tek dolazi rezultat sukoba velikih geopolitičkih sila ili svjetski loših ekonomskih poteza prethodnih decenija, naše je da gledamo svoje dvorište i da se maksimalno posvetimo samoodrživosti Republike Srpske. Naša zemlja je plodna i bogata, imamo odlične vodene potencijale stoga pozivam sve strukture vlasti da se okrenu podršci domaće proizvodnje, koja itekako može biti naš spas u vremenima koja dolaze – rekao je predsjednik GO SPS Prijedor, Duško Miletić.

On dodaje da bez obzira na sve, većina građana Republike Srpske ima komad zemlje na koji uvijek može da se zasije hrana.

– Mi toliko hrane uvozimo, a svoju bacamo, da sumnjam da postoji zemlja na svijetu koja radi tako nešto. Niko me ne može ubijediti da nemamo svoju vodu, krompir i jabuku koju uvozimo u višemilionskim iznosima. Ukoliko svako od nas da svoj doprinos u razoju i kupovini domaćih proizvoda, nemamo čega da se bojimo – kaže Miletić.

(A. S.)

Oznake: Duško Miletić, SPS