Vijesti 20.11.2015.

Mili Radišiću kazna od 1.000 KM zbog prijetnji smrću novinaru

ČITANJE: 1 minuta
mile-radisic
Banjalučki biznismen Mile Radišić osuđen je na novčanu kaznu od hiljadu konvertibilnih maraka zbog pretnji smrću novinaru Siniši Vukeliću.

Radišić, vlasnik firme Grand trejd, pred Osnovnim sudom u Banjaluci priznao je krivicu, a pored izrečene kazne, platiće i troškove suđenja u iznosu od 200 maraka. Radišić danas je uz jake mjere obezbjeđenja doveden u Osnovni sud u Banjaluci.

U oktobru prošle godine, pošto je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo oslobađajuću presudu Radišiću i ostalim optuženim za manipulisanje cijenama akcija Medicinske elektronike i predmet vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjaluci, Vukelić, koji je prvi otkrio tu aferu, pozvao je Radišića i zamolio ga za komentar sudske odluke.

Radišić ga je tada napao rečima: “Šta ti hoćeš, ja ću tebe roknuti! To sam sebi obećao, jer ti si ovo sve i zakuvao”.

Vukelić je pretnju prijavio policiji, koja je Radišića saslušala.

On je inspektorima potvrdio da je imao telefonski razgovor s “jednim novinarom”, ali je negirao da mu je pretio smrću i da uopšte zna o kome je novinaru reč.

Radišić je ranije pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija s akcijama banjalučke Medicinske elektronike.

U martu ove godine Radišić je pobegao u Srbiju, kako bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne, a prije dva dana pojavio se na ulazu u Kazneno-popravni zatvor Tunjice u Banjaluci i prijavio se na izdržavanje kazne.

Još nije poznato kako se Radišić vratio u RS i BiH, jer njegov ulazak u zemlju nije evidentiran ni na jednom graničnom prelazu.

(Agencije)