MILICA ŠORAK: Moram i daću svoj maksimum

Odbojkašice Banjaluka voleja u ponedjeljak su počele pripreme za do sada najizazovniju sezonu u klupskoj istoriji. Banjalučanke će kao što je poznato nastupiti u CEV kupu, kao i regionalnoj MEVZA ligi, a to je zahtijevalo i osvježenje u igračkom kadru.

Ekipa koju će od nove sezone voditi Radmila Marković biće jača za nekoliko novih igračica, a jedna od uzdanica banjalučkih “studentica” trebalo bi da bude 20-godišnja Milica Šorak, dojučerašnja odbojkašica Dinama iz Pančeva. Talentovana igračica iz Nove Pazove, koja je prije tri godine sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, odlučila je da napravi novi korak u karijeri, a kao idealnu priliku za to vidjela je potpisivanjem ugovora sa banjalučkim premijerligašom.

“Odbojka je je moja najveća ljubav koja iziskuje mnogo zalaganja, odricanja, nadanja, požrtvovanja. Daleko od svojih najbližih, koji su naravno uvek tu za mene i uz mene, žrtva je svakog profesionalnog sportiste. Pošto je sport nešto što će nas u životu pratiti do određenog životnog perioda, moju budućnost moram da osiguram kontinuiranim školovanjem (student ekonomije). Vizija moje sadašnjosti i budućnosti je napredak korak po korak, poštujući sve iza sebe, sa nadom da ono što dolazi čini samo korak napred u mom životu i mojoj budućoj karijeri sportiste”, kaže za “Nezavisne” Milica i dodaje:

“Banjaluka, BL volej, moje bh. poreklo, odnosno država, mesto, klub u koji dolazim, a u kojima sam pre petnaestak dana dočekana sa najvećim uvažavanjem, zaslužuju da dam svoj maksimum. Odbojka je timski sport i samo kao timski igrač možeš da ostvariš vrhunski rezultat, što je i moj moto. Naravno, uz adaptaciju saigračica u novoj sezoni očekujem maksimum u rezultatu, a to je osvajanje titule prvaka i što bolje plasmane u MEVZA ligi i CEV kupu.”

Šorakova se rado sjeća svoje prošlosti. Prve odbojkaške korake započela je u Novoj Pazovi, da bi zatim branila boje Jedinstva iz Stare Pazove, OK Kralj iz Novog Beograda, te na kraju Dinama iz Pančeva.

“U tom periodu ostvarila sam san i zaigrala za nacionalni tim Srbije. Uspesi su se nizali, a najveći i meni najznačajniji je bila srebrna medalja na Evropskom prvenstvu (2016). Prethodne dve godine u Dinamu sam stekla veliko iskustvo, opravdala svoj dosadašnji trud, nakon čega su mi se otvorila mnoga vrata za dalje napredovanje u karijeri”, zaključila je nova članica Banjalučanki.

Osim Šorakove, u Banjaluka volej su pred novu sezonu još stigle Tijana Stojković, Nina Vidaković, Ana Dijana Aničić, Mirjana Švraka i Marija Gvozden.

(Nezavisne)

PRIJETNJA RADNICIMA: Upozoreni da će dobiti otkaz u banjalučkom marketu ako se zaraze koronom

Posla za inspektora ponovo bi moglo biti i u trgovačkim radnjama. U jednom banjalučkom marketu osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima – ko se zarazi koronom dobiće otkaz. Anonimne prijave već su stigle do sindikata i Republičkog inspektorata koji najavljuje izlazak na teren već naredne sedmice. Svi koji se zaraze virusom, neće biti plaćeni, proglasiće se

SAVIĆ (SDS): U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista

„SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kandidata za načelnika opštine i u narednih pet do sedam dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti“, istakao je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić. Govoreći o izborima u Mostaru, Savić

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku

GENERAL BOŠKO KELEČEVIĆ: Od filma “Koridor 92” očekujem da se čuje riječ borca

Bitka za koridor kroz Posavinu je najveća, najsloženija i najvažnija bitka za postojanje Republike Srpske i da nje nije bilo, teško da bi Srpska opstala, izjavio je Srni penzionisani general Boško Kelečević, tadašnji načelnik Štaba Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. “Živio sam za taj koridor i čini mi se da ću umrijeti sjećajući se

DRAGOCJENA ISKUSTVA: Istaknuti banjalučki sportisti sa ministarkom Sonjom Davidović

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uvjerena je da će biti značajnije uspostavljena saradnja sa istaknutim sportistima, nosiocima nacionalnih sportskih priznanja od kojih se mogu čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta. Na prijemu za istaknute sportiste, Davidovićeva je rekla da su to ljudi čija se imena i danas spominju