Sport 30.04.2019.

MILICA ZELJKOVIĆ: “Orlovi” će večeras pružiti bolju partiju protiv “Banovića”

ČITANJE: 1 minuta

Košarkašice Orlova poražene su od Banovića rezultatom 91:61 u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa za šampiona Bosne i Hercegvine, a drugi meč na rasporedu je večeras od 20 časova.

Tim iz Banjaluke dobro je otvorio prvu utakmicu, a Orlovi su nakon 10 minuta imali prednost od jednog poena (18:17). Međutim, uslijedile su dvije četvrtine u kojima su Banovići napravili višak od 22 poena (23:10, 19:10) pa su sa 21 poenom viška ušle u posljednju četvrtinu. Ovo je za Orlove bila nedostižna prednost pa će svoju šansu tražiti u drugoj utakmici.

Kapiten Orlova Milica Zeljković večeras očekuje bolju partiju.

– Dobro smo otvorili prvi meč i prvih deset minuta uspjeli da igramo u brzom ritmu, a u nekoliko navarata smo imali i deset poena viška. Uspijevali smo da brzo završavamo napade što nam je donijelo poen viška pred drugi period. Međutim, taj ritam nismo uspjeli da zadržimo u nastavku, dozvolili smo im da nam onemoguće unutrašnju igru, a procenat šuta nije bio na najvišem nivou. Kvalitet i iskustvo domaćina u tim trenucima došli su do izražaja. Znamo gdje smo grešili i sigurna sam da ćemo u drugom meču u Banjaluci pružiti bolju partiju – rekla je kapiten Orlova Milica Zeljković.

Novi šampion Bosne i Hercegovine biće ekipa koja dođe do tri pobjede u finalnoj seriji.

(Srpskainfo)