Politika 01.06.2024.

Miličević: Borba za SDS je borba za Republiku Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Milan Miličević, izjavio je da će SDS, uprkos sprezi stranog faktora i SNSD-a koji pokušavaju da joj zabrane rad, izaći na izbore.

“Odluka Centralne izborne komisije BiH je jedan od najtežih udaraca u istoriji SDS-a. Ovom odlukom nam je, nakon 34 godine, praktično onemogućeno učešće na svim izborima,” rekao je Miličević.

On je dodao da SNSD već 20 godina satanizuje SDS kao izdajničku stranku Zapada, a sada je očigledno da je SDS jedina stranka kojoj je Zapad, uz pomoć SNSD-a, onemogućio učešće na izborima.

“SNSD je preko svoje Agencije za bankarstvo naredio bankama u Republici Srpskoj da SDS ne može imati račun, čime nas finansijski dave, dok CIK svojim nelegalnim odlukama pokušava zadati završni udarac,” naglasio je Miličević.

Miličević je istakao da SDS ima plan za nastup na izborima. “Išli smo korak ispred i ako je neko pomislio da je eliminisao SDS, prevario se”.

“SDS će nastupiti na izborima jer je to volja naroda još od prvih višestranačkih izbora. Pozivam sve dobronamjerne ljude da se okupe oko jedine državotvorne stranke jer je vrijeme da preuzmemo odgovornost za našu Republiku Srpsku”.

“Borba za SDS je borba za Republiku Srpsku. Mi smo najjači onda kada je najteže! Tako je bilo i devedestih, tako je i danas.

Živjeće Republika Srpska, živjeće Srpska demokratska stranka jer je to volja naroda!” završio je Miličević.