Politika 01.06.2024.

Miličević: Čin CIK-a nije samo atak na SDS, nego i na Republiku Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Milan Miličević, predsjendik SDS-a kaže da je ovakva odluka CIK-a spremna i SDS će izaći na izbore u oktobru.

Ovaj čin CIK-a nije samo atak na SDS nego i na Republiku Srpsku, jasan je Miličević.

“Mi smo uradili sve što je trebalo za žiro-račun ali nije prihvaćeno. Čemu ovo vodi i šta je zamislio onaj ko je ovo uradio – da uništi SDS ili Republiku Srpsku”, pita Miličević i dodaje:

“Imali smo i previše udara na SDS-a, a dvoličnost je da se nudi ruka podrške od vlasti. Iza ovoga stoji svjesna ili nenamjerna aktivnost koja je došla od OHR, OFAK-a i SNSD-a. Mi smo 20 godina na OFAK listi i nismo imali problema do sad, nego sad kad su na listu došli SNSD tajkuni, tada je Srpska demokratska stranka postala kolateralna šteta”

Miličević ističe da će sutra Predsjedništvo straneke u Istočnom Sarajevu donijeti odluke o tome kako dalje.

“Ali ovom odlukom CIK-a, nezabilježenom odlukom kojom je samo jednoj partiji zabranjeno da izađe na izbore, 100.000 građana je uskraćeno da glasa”, rekao je Miličević.

Jovica Radulović, predsjednik Glavnog odbora SDS-s kaže da su angažovali advokate i spremaju žalbu.

“Juče je demokratija u Srpskoj umrla. Mi očekujemo pravednu odluku suda BiH. Tražili smo autentično tumačenje Izbornog zakona od Kristijana Šmita i da kažu da li je OHR onemogućio SDS-u da se kandiduje. Iskoristićemo sva pravna sredstva, ići ćemo i do Strazbura jer je CIK zloupotrijebio svoju ulogu”, rekao je Radulović.