Politika 04.06.2019.

MILIČEVIĆ: Moja kandidatura za predsjednika SDS-a je jedina verifikovana do sada

ČITANJE: 2 minute

Načelnik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević poručuje da trka za lidera te stranke još nije završena i da se do održavanja Izborne skupštine može još svašta desiti.

– Moja kandidatura je verifikovana, a do održavanja unutarstranačkih izbora biće ih još. Oko 70 odsto odbora je završilo svoj posao. Vjerujem da će i ostatak da završi u skorije vrijeme. Gradski i opštinski odbori nisu obavezni da kandiduju nekoga, ali pretpostavljam da hoće – kazao je Miličević za Srpskainfo.

On je potvrdio da još nije poznato da li će se Izborna skupština SDS održati u drugoj polovini juna, kako je ranije najavljeno. Istakao je da bi za stranku bilo bolje da se ona održi što prije.

– Razvlačenje tog termina samo šteti poziciji i stanju u SDS – naveo je Miličević.

Podsjećamo, da bi prošao zvaničnu verifikaciju kandidat za predsjednika SDS mora biti predložen od najmanje pet opštinskih odbora ili da ima 50 odsto potpisa članova skupštine.

Jedini koji je uspio da prođe taj cenzus za sada je Miličević, kojeg su do sada podržali opštinski odbori ove stranke Sokolac, Šamac, Laktaši, Pale, Istočno Sarajevo i Teslić.

Aktuelni lider SDS Vukota Govedarica na pragu je da stekne zvaničan status kandidata, s obzirom na to da su ga do sada podržala ukupno četiri odbora. Riječ je o opštinskim odborima SDS u Berkovićima, Gacku i Novom Gradu, te gradski odbor u Banjaluci.

Druga dvojica kandidata, aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, do sada su predloženi od strane dva odbora.

Šarovića je kandidovao OO SDS Prnjavor, a Mićića je predložio Gradski odbor Bijeljine. Ukoliko Govedarica odustane od kandidature, opštinski odbor SDS iz Berkovića već je najavio da će u tom slučaju njihovu podršku imati Šarović.

(Srpskainfo)