Politika 30.03.2024.

Miličević nakon gašenja računa SDS zbog američkih sankcija: Zaposleni su briga stranke i svi će primiti plate

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS Milan Miličević rekao je danas da ova politička stranka nastavlja rad uprkos gašenju bankovnog računa SDS usljed američkih sankcija i naveo da su u toku aktivnosti na uspostavljanju platnog prometa u zakonskim okvirima.

Račun Srpske demokratske stranke od juče je i zvanično ugašen, sada poslujemo bez tekućeg računa – rekao je Miličević na konferenciji za novinare i istakao da će svi zaposleni u sekretarijatu i širom Srpske po opštinskim i gradskim organizacijama primati plate i da su oni briga SDS.

On je naveo da je gašenje računa vrlo težak trenutak za SDS, ali da će iz svega ovoga SDS izaći samo jači, dodajući da će to biti potvrđeno i na lokalnim izborima na koje će ova stranka izaći u najjačem sastavu, prenosi Srna.

Miličević je napomenuo da ne postoji nijedan problem u okvirima zakona da SDS ne učestvuje na izborima.

On je podsjetio da je SDS od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.

– Već smo uveliko u aktivnostima da u zakonskim okvirima bude uspostavljen platni promet kada je riječ o Srpskoj demokratskoj stranci – rekao je Miličević, piše Glas Srpske.

Srpska demokratska stranka (SDS) ne prihvata nametanja međunarodne zajednice bilo koje vrste, poručio je danas predsjednik SDS Milan Miličević.

– Uvijek sam govorio i u svoje ime i u ime SDS da bilo kakve vrste nametanja i nametnutih zakona, bilo čega što dolazi od međunarodne zajednice ne prihvatamo i to smo javno rekli – izjavio je Miličević novinarima u Tesliću reagujući na tvrdnje ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da se zaključcima usvojenim u Narodnoj skupštini Srpske ruši Dejtonski mirovni sporazum.

On je podsjetio da je SDS glasao za zaključke Narodne skupštine Srpske koji se odnose na OHR i Ustavni sud BiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH i sve ono što je za ovu partiju bilo zaštita interesa Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt izbornog zakona kojim je uređeno da izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovodi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi Republike Srpske.