Politika 10.05.2024.

Miličević: Ne treba nam dvolična i lažna “briga” onih koji su i odgovorni za ukidanje računa SDS-u

ČITANJE: 2 minute

Najnovije najave koje dolaze iz SNSD-a da na izborima koje je raspisao CIK ne treba da učestvuje nijedna partija iz Republike Srpske dok se Srpskoj demokratskoj stranci ne omogući učešće na izborima dvolično je i pomalo jadno, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Dodao je da upravo oni koji se, navodno, kako kaže, solidarišu sa Srpskom demokratskom strankom “dijele odgovornost za ukidanje računa u banci sa domaćim kapitalom koja je pod direktnom kontrolom SNSD-a i koja je pod ingerencijom Agencije za bankarstvo Republike Srpske”.

“Činjenica je, takođe, da je ova vlast mjesecima ponavljala da na izbore izlazi po novom izbornom zakonu Republike Srpske, a sva ova predstava je samo još jedna manipulacija i skretanje pažnje sa ključnih problema s kojim se suočava Republika Srpska”, kazao je Miličević.

On poručuje da će pored svih lažnih govora i najava, SNSD izaći na izbore koje je raspisao CIK iako su upravo oni bili najglasniji da Republika Srpska treba da sprovede lokalne izbore po svojim pravilima, istovremeno naglašavajući da CIK neće moći sprovesti izbore na prostoru Republike Srpske i da će biti spriječeni ukoliko to pokušaju da urade.

“To je još jedno derogiranje zakona i odluka donesenih u NSRS jer od samog početka niko iz SNSD nije ni imao namjeru da taj zakon stupi na snagu, nego je kao i uvijek do sada trgovano nadležnostima Republike Srpske koje se na ovaj način ponovo obesmišljavaju”, naglasio je Miličević i dodao:

“Tako je i sa raznim referendumima, agencijama, zakonima i drugim nadležnostima. Sve čine samo da bi ova vlast opstala, bez obzira na cijenu. Što je SNSD duže na vlasti, sve manje je Republike Srpske”.

Predsjednik SDS-a je podsjetio da su govorili i o sprečavanju djelovanja SIPA na prostoru Republike Srpske, hapšenju i protjerivanju nekih “turista “, granicama koje postoje, nezavisnosti, a zapravo je sve suprotno od onoga što rade.

“Mnogo je institucija i ovlaštenja koje je ova vlast obesmislila svojim (ne)promišljenim potezima. Politika koju sprovodi SNSD je fokusirana samo na očuvanje sopstvenih interesa na čelu sa jednim čovjekom. Politika SDS-a je odgovorna nacionalna politika na dobrobit svih građana Republike Srpske. Poruka ovoj vlasti je da ne brane Srpsku demokratsku stranku i ne kriju se iza nje”, poručio je Miličević.

On je poručio da će Srpska demokratska stranka postojati, učestovati na svim budućim izborima i preuzeće odgovornost za Republiku Srpsku.