Politika 15.11.2018.

MILIČEVIĆ: Ne vidim puč u SDS, svi bi trebalo da priznaju svoje greške

ČITANJE: 1 minuta

“Ne mogu da komentarišem ni tuđe izjave, ni o isključenjima na koje još postoji pravo žalbe. Sve argumente treba iznieti sa stranačkim organima, a kada donesemo konačan stav treba da ga svi poštujemo. A stranka kao SDS mora razgovarati sa svima, to je smisao demokratije”, rekao je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS u razgovoru za “Faktor”.

Miličević je izjavio i da isključenja koja je Govedarica uradio ne važe.

“SDS smatram demokratskom strankom i različitost u stavovima pojedinih stranačkih funkcionera smatram korisnim u donošenju konačnih odluka. Statutarno pravo predsjednika stranke je da može nekoga isključiti iz stranke pod tačno utvrđenim uslovima. Naravo, još uvijek se radi o isključenjima koja nisu pravosnažna, jer su uložene žalbe Glavnom odboru koji će dati konačnu odluku”, kaže Miličević.

On je dodao da nema saznanja da bilo ko priprema bilo kakav puč u SDS i da unutar stranke postoje različita razmišljanja.

“Moj stav je da jedni druge treba da saslušamo i da donesemo odluke koje su najbolje za budući rad, jer Republici Srpskoj je potrebna jaka Srpska demokratska stranka, kao što je bio slučaj od postanka i SDS i Republike Srpske”, dodaje on.

(Faktor)