Politika 20.11.2020.

Miličević: Nisam zadovoljan rezultatima SDS-a

ČITANJE: 1 minuta

Milan Miličević iz SDS-a po treći put je izabran za načelnika opštine Teslić. Ponovo je trijumfirao nad SNSD-ovim kandidatom Draganom Bogdanićem. Pobijedio je u rodnom gradu Željke Cvijanović, predsjednice RS. Ranije je preživio i opoziv koji je također pokrenuo SNSD i Bogdanić.

Kako je rekao u razgovoru za N1, nije zadovoljan rezultatima SDS-a, te da moraju sasvim racionalno analizirati rezultate izbora i uzroke gubitka.

“Prema dosadašnjim rezultatima izbora, u nekim sredinama jesam zadovoljan, ali generalno nisam. Odlični su rezultati u Tesliću, Loparama, Istočnoj Ilidži, Modriči, Brodu, odlično je ono što se desilo u Bijeljini i Banjaluci, ali to nije uslov da možemo očekivati pobjedu opozicionih stranaka na izborima 2022. ukoliko ne analiziramo objektivno gdje nismo dobri”, rekao je Miličević.

Naveo je da SDS u ovom trenutku ima pad od 5,3 procenta, dok SNSD ima blagi porast.

“Moramo da znamo da u Banjaluci imamo 4 odsto glasova, jednog odbornika. SDS u Bijeljini je jako loše prošla, u Trebinju isto tako. Nemamo kandidata u Doboju i Mrkonjić Gradu. Nadam se da će CIK poništiti izbore u Doboju i da se onda realnom izbornom procedurom sa kontrolom na biračkim mjestima dobije realna slika”, istakao je Miličević.

Miličević smatra da ne postoje slučajne pobjede niti porazi.

“U ovom momentu, gdje god SDS ima stranačku organizaciju, ona je pobjednik, a gdje je nema, nema ni rezultata. Rezultat SDS-a u Posavini je izuzetan, on nije došao slučajno, imamo odlične kandidate, ozbiljnu organizaciju i ozbiljnog čovjeka koji je vodio izborni proces”, zaključuje Miličević.

(E.M/banjaluka.net)