Politika 24.10.2021.

Miličević: Opozicija neće slijediti političku igru SNSD, SDA i HDZ (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević poručio je danas da opozicija u Srpskoj više neće dozvoliti da bude uvučena u političku igru u kojoj lideri SNSD, SDA i HDZ BiH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, produkujući krize jedni drugima nabacuju političke poene.

Što se nas tiče stavljena je tačka na politiku prebacivanja loptica -kaže Miličević.

On ističe da ovaj put ta taktika Dodiku nije upalila i istakao da je pravljenje duboke političke krize radi očuvanja ličnih i političkih interesa veoma neodgovorno.

– Cilj Dodika je zaštiti sebe i svoju imperiju i za to bi žrtvovao sve. Sada izigrava žrtvu da bi dobio samilost i nastoji stvoriti atmosferu paranoje – ističe Miličević.

On upozorava da je u odnosu na ranije krize, koje su neodgovorni političari stvarali pred izbore, situacija sada mnogo ozbiljnija.

– Veći je ulog jer su i mnogo veće afere koje su izašle u javnost. Vidimo da su već pokrenute krivične istrage povodom korona afera u kojima učinjen ogroman kriminal. Vlast na to nema odgovora i sada pokušavaju sa skretanjem pažnje – istakao je Miličević.

On kaže da vlast nema nikakav odgovor ni na ogromne probleme u svim segmentima društva koji su iz dana u dan sve veći, prenosi Srpskainfo.

– Imamo razbijen zdravstveni i penzioni fond užasno stanje u ekonomiji, poskupljenja nezaposlenost pad nataliteta, iseljavanje. Pošto nemaju rješenja za to onda kažu hajdemo namjestiti političku krizu i to rade godinu dana pred izbore – navodi Miličević.

On ističe da je ubjeđen da i pored toga što se BiH nalazi u najvećoj politikoj krizi od Dejtona do danas rata neće i ne smije biti.

– Niko od ljudi koji su na svojoj koži osjetili šta je rat sigurno ne pomišlja na rat i boriće se da do njega više ne dođe. Oni koji prizivaju rat, rat nisu ni okusili. Dodik i svi oni koji prizivaju rat nemaju pojma šta je rat iz onog strašnog ugla, pogibije ljudi, ranjavanja, života bez vode i struje. Oni su čak i u ratu imali svoje biznise i sada takvi prizivaju rat – navodi Miličević.

(A.M.)