Politika 18.01.2023.

MILIČEVIĆ: Podrška Petroviću, opoziv u Bijeljini neće proći

ČITANJE: 2 minute

Desiće se odbrana, ne Ljubiše Petrovića već odbrana jednog moralnog principa da se budžet mora trošiti na transparentan način i domaćinski. Spreman sam pomoći u odbrani pobjede Ljubiše Petrovića i poručujem ljudima izvan Bijeljine, koji insistiraju na opozivu Ljubiše Petrovića, da će o Bijeljini odlučivati isključivo ljudi iz Bijeljine, poručio je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS nakon posjete rukovodstva SDS gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću.

„Vidim mnogo sličnosti sa onim što se desilo u Tesliću 2019. godine. Iz inicijative o opozivu i zahtjevima se vidi da skupštinska većina jeste jedna interesna grupa čiji je jedini cilj zarobiti plijen a plijen je budžet grada Bijeljine. Smeta im gradonačelnik i to je razlog zbog kojeg žele da ga opozovu“, pojasnio je Miličević.

On kaže da u SDS samo traže da se ono što je putem poreza uzeto od Bijeljine kroz projekte se vrati istim tim građanima.

„Nećemo dozvoliti da novac iz budžeta dobijaju isključivo opštine gdje je na vlasti SNSD. Bićemo organizovani i odbranićemo volju naroda na referendumu. Oni koji su izglasali referendum se nadaju da će i vladajuća većina u Bijeljini ostati neraspuštena nakon propalog opoziva. Oni ne namjeravaju da raspušte skupštinu nakon što izgube i ponovo će dovest Bijeljinu u ulogu taoca republičkih vlasti. Onima koji donose odluke koje štete budžetu Bijeljine poručujem da će biti sankcionisani nakon neuspjelog opoziva“, objasnio je Miličević.

“Ja ovim putem postavljam pitanje onima odbornicima predvođenim SNSD-om čime oni odgovaraju kada ne prođe opoziv. Da li su to njihove funkcije i čega se to odriču i u kakav politički cirkus uvode Bijeljinu. Gradovi gdje načelnici dolaze iz opozicije ne dobijaju ono što im po zakonu pripada već te doznake bivaju na malom nivou čemu se mi suprotstavljamo”, kazao je Petrović.

Razgovarano je o paralelama sa pokušajem opoziva koji se desio u Tesliću 2019. godine.

„Neka znaju da ih čeka svenarodna odbrana Bijeljine, ista ona koja se desila 2020. godine. Poručujem im, ako su iskazali inicijativu da preispituju narodnu volju koja je čista kao suza, spremni smo da preipitujemo njihovu krhku pobjedu uz pomoć CIK-a koja se desila na opštim izborima. Skupštinska većina kreira politički cirkus u Bijeljini“, zaključio je Petrović, saopštio je SDS.

(SB)

Oznake: SDS