MILIČEVIĆ: SNSD bi nas progutao u koaliciji

Koalicija SDS-a i SNSD-a jednostavno nije prirodna, a ako bi eventualno bila formirana, SNSD bi progutao SDS i to nikada ne bih dozvolio.

Rekao je ovo predsjednik Glavnog odbora SDS-a i kandidat za prvog čovjeka ove stranke Milan Miličević te dodao da se politikom namjerava baviti samo u SDS-u i nigdje drugo, kao i da u njegovom političkom djelovanju ne postoji razmišljanje da SDS i SNSD treba da budu zajedno.

Zašto smatrate da treba da dođete na čelo SDS-a?

– U SDS-u sam od 1993. godine i prošao sam unutarstranački put od običnog člana, preko predsjednika mjesnog i opštinskog, pa do predsjednika Glavnog odbora i smatram da imam dovoljno i političkog iskustva i snage da SDS vratim na pobjednički put.

Vukota Govedarica nedavno je u jednom intervjuu istakao da je Mirko Šarović ličnost koja bi mogla da sabere SDS?!

– Može da bude nekoliko kandidata i sa stanovišta demokratskih principa to je dobro, ali tačno je da postoje ozbiljna razmišljanja o tome da se svi okupimo oko jednog kandidata. Ukoliko bude razgovora o tome, naravno da bih ja kao zvanični kandidat trebalo da učestvujem u tim razgovorima.

Govedarica je rekao i da načelnici i gradonačelnici ne bi trebalo da vode lokalne odbore stranke. To se čini kao strelica upućena prema Vama?

– Statutarna komisija već radi na izmjenama statuta i ja lično nemam apsolutno ništa protiv takve odredbe. Međutim, to nije ni blizu najveći problem SDS-a. Osnovni zadatak budućeg predsjednika je da se vrati među ljude koji čine mjesne odbore i od SDS-a ponovo napravi stranku sa najorganizovanijom infrastrukturom. To može da radi onaj ko ima autoritet i iskustvo i koji zna kako stranka funkcioniše na terenu.

Zašto smatrate da Govedarica više ne treba da bude predsjednik SDS-a?

– Ja smatram da stranku treba vratiti na pobjednički put, ali eto, vi ste to drugačije nazvali.

Mediji naklonjeni opoziciji daju primjetno više prostora Govedarici nego vama. Šta to znači?

– Teško je reći ko je naklonjen kome i ja bih volio da svi izvještavaju bez imalo pristrasnosti, ali svjestan sam da mediji funkcionišu na komercijalnoj osnovi.

Iz suprotnog unutarstranačkog tabora se može čuti i da ste vi Dodikov kandidat. Kako to komentarišete?

– Cijeli moj politički angažman posvećen je bespoštednoj borbi protiv SNSD-a. Zato takve tvrdnje, bez obzira od koga one dolazile, doživljavam kao dokaz da sam ja kandidat koga se najviše plaše u SNSD-u.

Da ste vi Milorad Dodik, koga biste više voljeli vidjeti na čelu SDS-a, Milana Miličevića ili Vukotu Govedaricu?

– Ne bih nikada volio da sam Dodik, ali normalno je da svako želi lakšeg protivnika. Mislim da sam ja čvrst i težak protivnik.

Može li poslije izbora doći do daljeg cijepanja SDS-a?

– To zavisi isključivo od novog rukovodstva. Možemo mi da zatvaramo oči, ali činjenica je da se SDS cijepa već duže vrijeme. To se dešava iz različitih razloga, ali uvijek je rezultat ličnih interesa. Novo rukovodstvo to mora zaustaviti i ja ne mogu da kažem da li će delegati prepoznati ko od kandidata za predsjednika to može, ali vjerujem da ja to mogu.

Da li biste neke ljude koji su isključeni ili koji su napustili SDS vratili u stranku?

– Ako je neko nekada bio član ili funkcioner SDS-a, a u međuvremenu se nije ogriješio o osnovna načela i programske principe, taj se može vratiti u SDS, ali mora da stane na kraj reda.

(Glas Srpske)

Borac u “Boriku” srušio Sesvete u prvom kolu EHF-a

Predzadnji test pred gostovanje grčkom Olimpijakosu, u prvom kolu Kupa EHF, rukometaši Borca m:tel uspješno su danas položili, savladavši u dvorani “Borik” hrvatskog prvoligaša Sesvete, 27:24. Izabranici Mirka Mikića bolje su ušli u susret i već u prvim minutima došli do plus tri, 4:1. Nakon udarca u glavu, snažni pivot Nemanja Vučićević, rasjekao je arkadu,

VIŠE POSLA ZA POŠTARE U sandučićima dnevno po stotinu pisama

U užem području grada Banjaluke postoji ukupno 17 poštanskih kovčežića, gdje građani mogu ubaciti svoje pošiljke, a ovaj način predaje pisama naročito je “oživio” u posljednje vrijeme. Poštanski kovčežići se nalaze na svakom objektu pošte, i takvih je 14, a ostala tri su raspoređena na lokacijama u Bulevaru cara Dušana, poslovnom centru Ekvator i Ulici

Predsjedništvo BiH u utorak o imenovanju Tegeltije

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao je vanrednu sjednicu Predsjedništva za utorak na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda a to je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Zorana Tegeltije. Ako Predsjedništvo BiH podrži Tegeltiju, njegovo imenovanje treba da potvrdi Parlament BiH. Komšić je zakazao sjednicu nakon što je Državna agencija za

Uskoro audicija za prvu trubu i saksofon policijskog orkestra

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspisao je poziv za prijem novih članova, odnosno za prvu trubu i prvi saksofon. Prijave uz biografiju potrebno je poslati na mejl adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 2. septembra, saopšteno je iz MUP-a. Po prijemu prijave, kandidatima će biti poslat audicioni materijal, a audicija za prijem novih

Ogromna količina paradajza istovarena pored puta

Kada se krene prema Slatini, odmah iza Banjalučke pivare, neko je pored puta istovario veliku količinu paradajza. Nova divlja deponija govori najslikovitije o našem odnosu prema okolini. Čak i kada bi bio otkriven nesavjestan građanin, ili više njih – kako vole da kažu u policiji, ne vjerujemo da bi bio tako kažnjen da mu slične