MILIČEVIĆ: SNSD bi nas progutao u koaliciji

Koalicija SDS-a i SNSD-a jednostavno nije prirodna, a ako bi eventualno bila formirana, SNSD bi progutao SDS i to nikada ne bih dozvolio.

Rekao je ovo predsjednik Glavnog odbora SDS-a i kandidat za prvog čovjeka ove stranke Milan Miličević te dodao da se politikom namjerava baviti samo u SDS-u i nigdje drugo, kao i da u njegovom političkom djelovanju ne postoji razmišljanje da SDS i SNSD treba da budu zajedno.

Zašto smatrate da treba da dođete na čelo SDS-a?

– U SDS-u sam od 1993. godine i prošao sam unutarstranački put od običnog člana, preko predsjednika mjesnog i opštinskog, pa do predsjednika Glavnog odbora i smatram da imam dovoljno i političkog iskustva i snage da SDS vratim na pobjednički put.

Vukota Govedarica nedavno je u jednom intervjuu istakao da je Mirko Šarović ličnost koja bi mogla da sabere SDS?!

– Može da bude nekoliko kandidata i sa stanovišta demokratskih principa to je dobro, ali tačno je da postoje ozbiljna razmišljanja o tome da se svi okupimo oko jednog kandidata. Ukoliko bude razgovora o tome, naravno da bih ja kao zvanični kandidat trebalo da učestvujem u tim razgovorima.

Govedarica je rekao i da načelnici i gradonačelnici ne bi trebalo da vode lokalne odbore stranke. To se čini kao strelica upućena prema Vama?

– Statutarna komisija već radi na izmjenama statuta i ja lično nemam apsolutno ništa protiv takve odredbe. Međutim, to nije ni blizu najveći problem SDS-a. Osnovni zadatak budućeg predsjednika je da se vrati među ljude koji čine mjesne odbore i od SDS-a ponovo napravi stranku sa najorganizovanijom infrastrukturom. To može da radi onaj ko ima autoritet i iskustvo i koji zna kako stranka funkcioniše na terenu.

Zašto smatrate da Govedarica više ne treba da bude predsjednik SDS-a?

– Ja smatram da stranku treba vratiti na pobjednički put, ali eto, vi ste to drugačije nazvali.

Mediji naklonjeni opoziciji daju primjetno više prostora Govedarici nego vama. Šta to znači?

– Teško je reći ko je naklonjen kome i ja bih volio da svi izvještavaju bez imalo pristrasnosti, ali svjestan sam da mediji funkcionišu na komercijalnoj osnovi.

Iz suprotnog unutarstranačkog tabora se može čuti i da ste vi Dodikov kandidat. Kako to komentarišete?

– Cijeli moj politički angažman posvećen je bespoštednoj borbi protiv SNSD-a. Zato takve tvrdnje, bez obzira od koga one dolazile, doživljavam kao dokaz da sam ja kandidat koga se najviše plaše u SNSD-u.

Da ste vi Milorad Dodik, koga biste više voljeli vidjeti na čelu SDS-a, Milana Miličevića ili Vukotu Govedaricu?

– Ne bih nikada volio da sam Dodik, ali normalno je da svako želi lakšeg protivnika. Mislim da sam ja čvrst i težak protivnik.

Može li poslije izbora doći do daljeg cijepanja SDS-a?

– To zavisi isključivo od novog rukovodstva. Možemo mi da zatvaramo oči, ali činjenica je da se SDS cijepa već duže vrijeme. To se dešava iz različitih razloga, ali uvijek je rezultat ličnih interesa. Novo rukovodstvo to mora zaustaviti i ja ne mogu da kažem da li će delegati prepoznati ko od kandidata za predsjednika to može, ali vjerujem da ja to mogu.

Da li biste neke ljude koji su isključeni ili koji su napustili SDS vratili u stranku?

– Ako je neko nekada bio član ili funkcioner SDS-a, a u međuvremenu se nije ogriješio o osnovna načela i programske principe, taj se može vratiti u SDS, ali mora da stane na kraj reda.

(Glas Srpske)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave