Vijesti 30.09.2015.

Milinić oštetio ruskog biznismena za milion maraka!?

ČITANJE: 1 minuta
milinic
Ruski biznismen Oleg Burlakov odbacio je sve optužbe koje je iznio bivši šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Gordan Milinić u vezi sa navodnim darivanjem kilograma zlata predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Zbog čega Milinić, ako je pošten čovjek, nije odmah rekao da sam dao mito Miloradu Dodiku. Nije, jer ga nije ni bilo. Nikada nikome nismo ništa darivali ili platili, ni voz, ni tonu, ni kilogram zlata. Odbacujemo bilo kakve optužbe”, ponovio je Burlakov.

On je za RTRS rekao da je Milinića upoznao kada se po Moskvi predstavljao kao predstavnik Republike Srpske.

Tada je, kaže, mislio da je pošten čovjek, pa mu je na Milinićevo insistiranje ustupio mjesto direktora jedne od njegovih kompanija “Privredni preporod”.

“Istovremeno, on je nama ponudio svoje usluge da bude direktor jedne od naših kompanija. Ako dobro razumijemo, ovo pitanje ponovo je pokrenuo čovjek koji je radio za jednu od naših kompanija i koji je otpušten jer ništa nije uradio, a kompaniju je oštetio za gotovo 500.000 evra”, kaže Burlakov.

Burlakov naglašava da je sa Milinićem radio i njegov sin, te da su zajedno kompaniju uništili i doveli je u bankrot.

Burlakov je i prošle godine demantovao optužbe da je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dao kilogram zlata, koje je tada iznio lider SDS-a Mladen Bosić.

(Agencije)