Milinić oštetio ruskog biznismena za milion maraka!?

milinic

Ruski biznismen Oleg Burlakov odbacio je sve optužbe koje je iznio bivši šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Gordan Milinić u vezi sa navodnim darivanjem kilograma zlata predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Zbog čega Milinić, ako je pošten čovjek, nije odmah rekao da sam dao mito Miloradu Dodiku. Nije, jer ga nije ni bilo. Nikada nikome nismo ništa darivali ili platili, ni voz, ni tonu, ni kilogram zlata. Odbacujemo bilo kakve optužbe”, ponovio je Burlakov.

On je za RTRS rekao da je Milinića upoznao kada se po Moskvi predstavljao kao predstavnik Republike Srpske.

Tada je, kaže, mislio da je pošten čovjek, pa mu je na Milinićevo insistiranje ustupio mjesto direktora jedne od njegovih kompanija “Privredni preporod”.

“Istovremeno, on je nama ponudio svoje usluge da bude direktor jedne od naših kompanija. Ako dobro razumijemo, ovo pitanje ponovo je pokrenuo čovjek koji je radio za jednu od naših kompanija i koji je otpušten jer ništa nije uradio, a kompaniju je oštetio za gotovo 500.000 evra”, kaže Burlakov.

Burlakov naglašava da je sa Milinićem radio i njegov sin, te da su zajedno kompaniju uništili i doveli je u bankrot.

Burlakov je i prošle godine demantovao optužbe da je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dao kilogram zlata, koje je tada iznio lider SDS-a Mladen Bosić.

(Agencije)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.