Vijesti 04.01.2017.

Milion maraka za vododnu mrežu

ČITANJE: 2 minute

Sa vodom, izvorom života i dalje muku muče na pojedinim dijelovima platoa Manjače. Iako je godina kojoj vidjesmo leđa bila itekako uspješna za mještane Lokvara, Dujakovaca i Donjih Lusića, jer su konačno spojeni na podsistem Vulini, time svaka kuća na Manjači ipak nije dobila pitku vodu.

Privodi se kraju elektrifikacija buster stanice u Gornjim Lusićima, a pitkoj vodi se u ovoj godini nadaju mještani Delića u Stričićima i Vilusa u Pavićima, dok bi u Konotarima i Zelencima rado lokalni seoski vodovod spojili na sistem Banjica.

Tokom prošle godine puno je urađeno na izgradnji vodovodne mreže na platou Manjače. Završena je izgradnja prepumpne stanice i rezervoara na Vulinima, pa su vodu početkom jeseni dobili Lokvari i Dujakovci. Čak su i početni problemi sa priključenjem na mrežu prevaziđeni, kaže prvi čovjek savjeta banjalučke mjesne zajednice Stričići – Zlatko Sladojević

Izgrađena je i prepumpna stanica u Gornjim Lusićima. Čeka se na elektrifikaciju iste. Krajem jeseni sa rezervoara Klisina voda je stigla i u Donje Lusiće. U prirotetima za iduću godinu su Delići i Sladojevići u Dubici.

Milion maraka izdvojeno je gradskim budžetom za izgradnju vodovodne mreže u idućoj godini. Koji pravci će biti prirotet znaće se već krajem ovog mjeseca kada na red dođe Program zajedničke komunalne potrošnje, potvrdio je našu televiziju banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić.

Na platou Manjače se nadaju da će iduće godine bar jedan krak ući u priroritete za izgradnju vodovodne mreže. Česme su još suve u Vilusima i dijelu Donjeg Bukvaleka, a odavno je na čekanju integracija seoskih vodovoda u Konotarima i Zelencima u sistem Banjica, sa kojeg se u ovom trenutku vodom snabdjeva blizu 1300 korisnika na platou Manjače.

(srpskacafe.com)