Politika 10.12.2022.

Milivojević: Položaj Srba graditi na jedinstvu i slozi

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da podrška Republike Srpske i Srbije nikada nije bila upitna, kao i da je položaj mostarskih Srba u budućnosti neophodno graditi na jedinstvu i slozi.

Milivojević je poručio da je napad na Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru dodatno otežao položaj srpskog naroda u ovome gradu.

Na svima nama iz političkog i duhovnog života je da se ujedinimo i okupimo kako bismo krenuli u bolju budućnost – rekao je Milivojević za ATV.

Prema njegovim riječima, stanje srpske zajednice u Mostaru dosta je loše, a određeni pomaci su nedovoljni. On je podsjetio da su prava građana narušena, pogotovo kada je riječ o zapošljavanju u Gradskoj upravi, te drugim oblastima života.

– I dalje postoje mostarska naselja gdje nema vode što pokazuje da nismo ravnopravni sa drugim narodima – naglasio je Milivojević. Govoreći o budućim planovima, Milivojević je istakao da je potrebno nastaviti učešće u vlasti kako bi se priznao legitimitet svih naroda u Mostaru, prenosi RTRS.

Moramo učvrstiti naše korijene koji su ovdje oduvijek bili veliki i pozitivni – naveo je Milivojević, te zaključio da su Srbi dali najveći doprinos u razvoju Mostara.

(Z.M)