Magazin 06.07.2022.

MILJENICA REGIONALNE PUBLIKE NA “BANJA LUKA FESTU”: Koncert Josipe Lisac 7. jula

ČITANJE: 1 minuta

Muzička diva Josipa Lisac održaće koncert 07. jula na tvrđavi Kastel, drugog dana “Banja Luka Fest-a”.

Čuvena Josipa Lisac će u pratnji vrhunskih muzičara izvesti svoje najveće hitove. Nakon dugih trinaest godina uvijek savremena, snažna, jedinstvena umjetnica pred publikom na Kastelu potvrdiće zašto je smatraju kraljicom scenskog nastupa i nevjerovatne glasovne interpretacije.

Od izlaska njenog debitanskog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” 1973. godine, Josipa ne prestaje da oduševljava publiku svojim jedinstvenim stilom pjevanja, nastupajući na najznačajnijim manifestacijama i u najprestižnijim koncertnim prostorima kod nas. Njen pjevački talenat uvijek je pratio i originalan scenski nastup u pratnji vrhunskih muzičara.

Miljenica regionalne publike, čuvena Josipa Lisac u Banjaluku stiže nakon što je krajem prošle godine po ko zna koji put rasprodala koncert u Lisinskom. Ova umjetnica poznata je po tome što održava tek nekoliko koncerata godišnje, zbog čega će publika Banja Luka Fest-a biti posebno privilegovana i počastvovana dolaskom jedne od najvećih muzičkih diva na našim prostorima.

Sa velike scene tvrđave Kastel čuće se hitovi “O jednoj mladosti, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”…

Jedinstena pojava, autentičan glas muzičke zvijezde, pjevačica s karijerom dužom od 40 godina, Josipa Lisac izgradila je svoj karakteristični pjevački i modni identitet s potpisom.

Vanvremenski hitovi na Kastelu u koncertnoj dvorani na otvorenom, specifična interpretacija i nekonvencionalni stil superiorne Josipe učiniće da banjalučka publika doživi veče za pamćenje.

Festival se ove godine održava od 6. do 9. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a organizatori su najavili dolazak uglednih izvođača i uzbudljivih dešavanja.

(A.M.)