Politika 24.06.2021.

Milunović: Opozicija djelovanje prebacuje u polje boračko-invalidske zaštite

ČITANJE: 1 minuta

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas da opozicione partije u Srpskoj putem marginalnih, vanparlamentarnih, političkih partija žele svoje političko djelovanje da prebace u polje boračko-invalidske zaštite, kao što je to u slučaju najave protesta organizacije “Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske”.

“Ovo govorim iz razloga jer je Risto Jeftić, koji vodi tu organizaciju, i član Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca. Izašao je na prošle lokalne izbore, kada je u svojoj lokalnoj zajednici kao nosilac liste dobio 15 glasova, a njegova partija je dobila 43 glasa”, rekao je Milunović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da Jeftić, vjerovatno nezadovoljan svojim rezultatima na izborima, pokušava na druge načine da dođe do položaja u ovom društvu.

Milunović je podsjetio da nedavno održanu sjednicu Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se raspravljalo o aktuelnim pitanjima iz te oblasti, kada Jeftić nije iznio nijedan kvalitetan prijedlog, izuzev što je rekao da postojeći Zakon o boračko-invalidskoj zaštiti nije dobar i što je tražio posebnu raspravu u Narodnoj skupštini o tom zakonu.

“Više puta u komunikaciji sam ga pitao šta to nije dobro u tom zakonu i koji član trba mijenjati i kakve će posljedice, odnosno rezultat dati promjene, a nikada nisam dobio odgovor šta to nije dobro”, rekao je Milunović.

On je istakao da nijedan dosadašnji zakon iz oblasti boračko-invalidske zaštite kao što je to važeći, koji je rezulat saradnje sa nevladinim organizacijama, nije dao kvalitetnija i veća prava.

Predstavnici organizacije “Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske” najavili su proteste za 28. jun u Banjaluci, nezadovoljni stanjem boračkih kategorija.

(Srna, E.M)