Vijesti 20.01.2023.

Minić i Milovanović u Bijeljini nakon uvođenja vanrednih mjera

ČITANJE: 1 minuta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i direktor Javne ustanove “Vode Srpske” Miroslav Milovanović stigli su danas na vodoprivredni objekat – ustava Janja na području Bijeljine da bi se uvjerili kakvo je stanje na terenu nakon što su uvedene vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije.

Minić, Milovanović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović sastali su se tehničkim osobljem “Voda Srpske” kod vodoprivrednog objekta u Janji, mjesnoj zajednici gdje se protekle noći u vikend-naselju iz korita djelimično izlila Drina.

Ministar Minić, Milovanović i Novitović, u pratnji predsjednika mjesne zajednice Janja Radislava Borovčanina obilaze teren i razgovaraju sa mještanima, nakon čega će se obratiti i novinarima.

Oni će posjetiti i lokaciju Orlovo polje koja se nalazi u neposrednoj blizini ustave Janja.

Javna ustanova “Vode Srpske” uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije – Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Stanovništvo naselja u blizini rijeke Drine pozvano je da prati obavještenja nadležnih institucija, s obzirom da se danas očekuje dalji rast vodostaja u donjem toku rijeke Drine.

Nadležne službe Javne ustanove “Vode Srpske” u saradnji sa Civilnom zaštitom preduzimaju odgovarajuće vanredne mjere odbrane od poplava.

(Srna)