Vijesti 13.10.2019.

Ministar Šeranić u humanitarnoj trci: Dati podršku oboljelim od cerebralne paralize

ČITANJE: 2 minute

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić učestvovao je večeras u Banjaluci u humanitarnoj trci za oboljele od paralize, koja je okupila više od 250 učesnika.

“Oboljeli od cerebralne paralize su isti kao i mi, samo do cilja stižu na drugačiji način i treba da im damo podršku u tome”, rekao je Šeranić. On je istakao da je ova trka humanitarnog karaktera i da je organizovana u sedmici u kojoj je obilježena Nedjelja djeteta.

“Glavna poruka je da treba da se radujemo našem, ali i uspjehu svog druga koji dođe na cilj”, rekao je Šeranić i dodao da je trka značajna, kako za lokalnu zajednicu, tako i za Republiku Srpsku. On je dodao da ova humanitarna trka, koja je organizovana u okviru “BL2B” trke, ukazuje i na značaj fizičke aktivnosti.

Vladimir Selec, glavni organizator “BL2B” trke, kaže da je humanitarna trka okupila više od 250 učesnika, dok je u okviru biznis trke učestvovalo više od 40 timova iz kompanija. Selec je rekao da je ovo prva biznis trka u Banjaluci koja je osmišljena da bude štafetna.

“Glavni cilj ovog događaja nije rezultat, nego da pokažemo da su trkači na prvom mjestu humani. Prije glavne trke organozovana je trka “Si posibl”, koja ima humanitarni karakter, da podignemo svijest o ljudima sa cerebralnom paralizom”, rekao je Selec.
Predsjednik Udruženja oboljelih od cerebralne paralize “Si posibl” Banjaluka Igor Todorović izrazio je zadovoljstvo odzivom građana koji su došli da učešćem u trci daju svoju podršku u borbi protiv predrasuda prema osobama koje imaju cerebralnu paralizu.

“Cilj nam je da djecu sa cerebralnom paralizom uključimo u sportske aktivnosti i u sva druga dešavanja, te da ne dopustimo da budu izdvojeni”, rekao je Todorović.

On je napomenuo da je Udruženje tek osnovano, te da mu je cilj da podigne svijest kod ljudi o ovoj bolesti, tako da osobe sa cerebralnom paralizom budu što vidljivije i prihvaćene u društvu.

(atv)

Oznake: Alen Šeranić