Svijet 03.08.2021.

MINISTARSTVO ODBRANE SAD: Blokada Pentagona završena, policija ubila napadača

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je kako je ukinuta blokada zgrade ove institucije nakon što je policija ubila napadača koji je danas pucao u blizini Pentagona.

Ove informacije potvrđene su na zvaničnim stranicama Pentagona gdje je saopćeno kako ulaz u stanicu metroa i dalje ostaje blokiran do okončanja istrage, prenosi Klix.

“Pentagon je ponovo otvoren nakon pucnjave. Koridor 2 i stanica metroa su i dalje zatvoreni dok je Koridor 3 otvoren za pješake”, navodi se na stranici.

Prema pisanju magazina Politico, napadača koji je otvorio vatru u blizini Pentagona ubio je policajac ove američke institucije, a za ovaj medij je potvrđeno kako se napadač nije uspio približiti Pentagonu.

“U ovom trenutku nema dodatnih osumnjičenih, a mjesto događaja je i dalje zaštićeno. U incidentu je povrijeđen jedan policajac i trenutno mu se ukazuje ljekarska pomoć”, prenosi Politico.

Podsjetimo, ispred sjedišta američkog ministarstva odbrane u Washingtonu došlo je do pucnjave zbog čega je zgrada Pentagona bila u potpunosti blokirana određeni period.

Novinari koji su se nalazili na licu mjesta rekli su kako su građani čuli nekoliko pucnjeva, a medicinske službe potvrdile su kako se u ovom trenutku ukazuje pomoć za više povrijeđenih osoba, a njihov status i stepen povreda bit će poznat kasnije.

Poginuo i policajac

Tokom današnje pucnjave na autobuskoj okretnici kod zgrade Pentagona u Vašingtonu, jedan oficir policije Pentagona je na smrt izboden nožem, a najmanje jedna osoba je pogođena tokom pucnjava, potvrdila su dva dobro upućena anonomna izvora.

U izvještaju AP se navodi da je napadač “ubijen na licu mjesta”, da su zgrada i okolina Pentagona više od jednog sata bili pod blokadom, kao i da je do pucnjave došlo ispred same zgrade ministarstva odbrane SAD, na okretnici gradskih autobusa sa koje hiljade zaposlenih u Pentagonu ulaze na posao, prenijeli su ranije američki mediji.

Vozila metroa i autobusi po naređenju do daljeg zaobilaze Pentagon zbog policijske istrage.

(SB)

Oznake: Pentagon