Sport 30.03.2016.

Ministarstvo pomaže banjalučki polumaraton sa 10.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
polumaraton
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je danas da je Ministarstvo prepoznalo “Drugi banjalučki M:tel polumaraton 2016” kao veoma značajan za cijelu Republiku Srpsku, te će za njegovo održavanje izdvojiti 10.000 KM.

Nakon sjednice Organizacionog odbora banjalučkog polumaratona ona je novinarima rekla da će, osim finansijske, Ministarstvo pružiti i organizacionu podršku održavanju polumaratona 8. maja u Banjaluci, na kojem će učestvovati sportisti iz cijelog svijeta.

Prema njenim riječima, to je prilika da Banjaluka i Republika Srpska pokažu sportski duh, gostoprimstvo i da se pokažu u najboljem svjetlu.

“Nadam se da će ova manifestacija prerasti u tradicionalnu, jer je to prilika da Srpska pokaže da raspolaže ljudskim i materijalnim resursima za organizovanje ovakvih manifestacija”, dodala je Davidovićeva.

Direktor “Drugog banjalučkog M:tel polumaratona 2016” Vladimir Selec rekao je da će ovogodišnji polumaraton biti veći, bolji, ljepši i organizovaniji od prošlogodišnjeg, te da će im podršku, pored Ministarstva, pružiti i Grad Banjaluka i sponzori, jer je za njegovo organizovanje potrebno između 150.000 i 200.000 KM.

“Očekujemo više od 3.000 učesnika polumatratona. Ove godine imaćemo i štafetni polumaraton u kojem će četiri učesnika trčati po pet kilometara”, dodao je Selec i naglasio da će staza kretanja biti ista kao i prošle godine – kroz centar grada i njegove najljepše dijelove.

(Agencije)