Vijesti 10.01.2023.

MINISTARSTVO PROSVJETE: Odabrano 40 dobitnika Svetosavske nagrade u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Svetosavskom nagradom za radnu/školsku 2021/2022. godinu Ministarstvo prosvjete i kulture RS nagradiće ukupno 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola, stručnih saradnika, bibliotekara i vaspitača za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u školskoj 2021/2022.

Na osnovu pristiglih prijava na javne pozive za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade, među vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskim ustanovama nagrađeno je njih sedam, među nastavnicima, stručnim saradnicima i školskim bibliotekarima u osnovnim školama nagrađeno ih je ukupno 24, dok je među prijavljenim nastavnicima srednjih škola nagrađeno njih devet.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne škole, strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika te direktori škola, nastavničko vijeće i stručni aktivi srednjih škola.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji „Naši učitelji“ koja će biti upriličena 28. januara 2023. godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

(SB)