Vijesti 02.10.2018.

MINISTARSTVO PROSVJETE: Radovi na školi u Mišinom Hanu su dogovoreni ranije, a ne nakon bojkota

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 70.000 maraka iz sredstava klirinškog duga za sanaciju  OŠ „Milutin Bojić“  u Mišinon Hanu 31. avgusta ove godine, saopštavaju iz Ministarstva prosvjete i kulture RS. 

U ministarstvu navode da nije istina da je sanacija škole uslijedila nakon organizovanih protesta roditelja i pojedinaca koji ovakve situacije koriste za promociju u izbornoj kampanji.

– Osnovna škola „Milutin Bojić“ bila je obavezna da provede proceduru javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i to je jedini razlog zašto sanacija škole nije počela ranije. Sanacija krova izvršena je u avgustu a tender za zamjenu stolarije objavljen je 4. septembra – navode u ministarstvu.

Dodaju da je izbor najpovoljnijeg izvođača izvršen je 13. septembra a žalbeni rok je trajao do 22. septembra. Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, firmom „Trgopromeks“ d.o.o. Mrkonjić Grad, škola je potpisala 26. septembra a sanacija je počela juče.

– Prema informacijama koje je OŠ „Milutin Bojić“ dostavila Ministarstvu, nastava za 74 učenika u Mišinom Hanu izvodi se u učionicama u dijelu škole u kojem nisu oštećeni prozori. Područna škola u Mišinom Hanu pretrpjela je velike štete usljed nevremena u julu ove godine – zaključuju u Ministarstvu prosvjete i kulture.

Podsjećamo da su roditelji juče bojkotovali nastavu, tražili smjenu direktora, te rekli da djeci ne dozvoljavaju da idu u školu dok ne bude potpuno sanirana.

(Srpskainfo)