Sport 12.01.2023.

Ministarstvo: Puna podrška rukometašu Milošu Čekiću, prijetnje nedopustive

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske osudilo je nedavne napade na mladog rukometaša bugojanskog kluba “Iskra” Miloša Čekića nakon što je na društvenim mrežama čestitao Dan Republike Srpske, te poručilo da će mu pružiti punu podršku u nastavku karijere i svakom drugom smislu.

“Nećemo dozvoliti da nijedan građanin Srpske bude izložen bilo kakvoj vrsti napada samo zato što voli i poštuje Republiku Srpsku”, rečeno je Srni iz resornog ministarstva.

Iz ove institucije su istakli da ovaj mladi sportista svojom objavom nije uvrijedio niti ugrozio nikoga, već je samo izrazio poštovanje i ljubav prema Srpskoj.

“Institucije Srpske podsjećaju da svaki građanin ove zemlje ima pravo na slobodu mišljenja i govora te da Republika nikom ne uskraćuje pravo da obilježava svoje značajne datume, ali i da ne prihvata da se na bilo koji način to pravo osporava i uskraćuje građanima Republike Srpske”, naveli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su istakli da je Čekić mlad, perspektivan i kvalitetan sportista, te da je nedopustivo da javnost u Federaciji BiH, kao i pojedinci u upravi kluba za koji igra, njegov potez nazivaju neprihvatljivim, čime podstiču ostrašćenu javnost da mladiću prijeti čak i smrću.

“Sportisti širom svijeta, različitih vjera i nacija, obilježavaju svoje značajne vjerske i nacionalne praznike i zbog toga nisu izloženi linču. Ako košarkaš Nikola Jokić na američkoj televiziji može reći: `Hristos se rodi!`, zašto Miloš Čekić u Bugojnu ne može čestitati Dan Republike”, ističu u resornom ministarstvu.

Rukometaš Miloš Čekić, član Rukometnog kluba “Iskra” iz Bugojna, dobio je nedavno ozbiljne prijetnje zbog toga što je na društvenim mrežama čestitao rođendan Republici Srpskoj.

(Srna)