Sport 12.05.2017.

Ministarstvo sporta RS podržalo KKI “Vrbas”

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u narednom periodu pružiće značajniju podršku Košarkaškom klubu invalida “Vrbas”. Ovo je izjavila resorni ministar Jasmina Davidović nakon održanog zajedničkog sastanka sa delegacijom trofejnog kluba iz Banjaluke.

– Svojim dosadašnjim radom i ostvarenim rezultatima ovaj sportski kolektiv je zaslužio značajniju pažnju i našu podršku. Nije mala stvar četiri godine uzastopno biti najbolji u NLB ligi, a istovremeno su i broj jedan u Republici Srpskoj i BiH i na tome im najiskrenije čestitam. Zasita sam oduševljenja sa onim što su igrači ovog kluba uradili u minulom periodu i ponavljam još jednom da ćemo im pomoći kako finansijski isto tako će imati i svaku drugu podršku – naglasila ja Jasmina Davidović.

Resorna ministarka u Vladi Republike Srpske u superlativu je pričala o ljudima iz KKI “Vrbas”.

– Vidjela sam da žive kao jedna složna porodica i s toga ne čude njihovi odlični rezultati. Istovremeno želim da pohvalim i njihovog predsjednika Marinka Umičevića, čovjeka bez koga ne bi ni bilo kluba koji je postao ponos ne samo Banjaluke već i Republike Srpske – dodala je Davidovićeva.

Marinko Umičević, čelni čovjek najtrofejnijeg sportskog koklektiva u gradu na Vrbasu, Republici Srpskoj i BiH zadovoljan je poslije održanog sastanka u Minisarstvu porodice, omladine i sporta.

– Dugo smo čekali ovaj dan i na sreću uspjeli smo da ga i dočekamo. Sada se svi osjećamo kao da smo dobili krila. Mnogo nam znači podrška od ministarke Jasmine Davidović i želim da se zahvalim što je našla vremena i za naš sportski kolektiv kako bi saznala o problemima sa kojima se suočavamo. Sada imamo razlog više da nastavimo dalje u nove rezultatske uspjehe, jer sada znamo da ipak neke brine o nama – izjavio je Marinko Umičević, uspješni predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Jedina dama u timu Biljana Nedić takođe je srećna što su konačno dobili podršku od resornog ministarstva.

– Nema sumnje da će i nama sada biti mnogo lakše trenirati i igrati kada znamo da imamo podršku našeg Ministarstvva sporta. Želim da se zahvalim ministarki Jasmini Davidović, a mi ćemo na terenu učiniti sve da nastavimo sa blistavim rezultatima – poručila je Biljana Nedić.

Podrška za Kup BiH

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ u subotu, 13. maja biće domaćin završnice Kupa BiH. Osim Banjalučana nastupiće još dvije ekipe: KIK „Zmaj“ iz Gradačca i KIK „Una Sana“ iz Bihaća. Svi mečevi biće odigrani u Sportskoj dvorani „Borik“, a početak turnira zakazan je za 13 časova. Pokrovitelj ove manifestacije biće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(Srpskacafe.com)