Magazin 17.04.2016.

Mira Banjac dobitnica nagrade za životno djelo

ČITANJE: 1 minuta
mira banjac
Uručenjem nagrade za životno djelo glumici Miri Banjac i proglašenjem najboljih u Smederevu su završeni 33. “Nušićevi dani”.

Bila je to prilika da se publika podsjeti njenih filmskih uloga u kojima su zabilježena neka od najznačajnijih ostvarenja dramske umjetnice.

Nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu, koja se dodjeljuje bijenalno, pripala je režiseru Milici Kralj.

Najbolja predstava festivala je “Klaustrofobična komedija” Dušana Kovačevića, u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića, ali je publika bila drugog mišljenja, kako to već obično biva na festivalima, i njoj se najviše dopala i najbolju ocjenu dobila je predstava “Majstori, majstori”, koju je, prema tekstu Gorana Markovića, režirao Milan Karadžić, a izvode je glumci Pozorišta “Boško Buha” iz Beograda.

U festivalski program “Nušićevih dana”, koji je trajao od 10. do 15. aprila, selektor Bratislav Petković uvrstio je šest predstava, prenose mediji.

Osim pomenutih, nagrađenih predstava, publika je vidjela i “Paliluski roman” u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, “Lice” Ateljea 212, “Bizarno” Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta, i “Laki komad” u produkciji Kulturnog centra Čukarica.

(Agencije)