Vijesti 22.04.2019.

MIRIS HERCEGOVINE U BANJOJ LUCI Otvorena Hercegovačka kuća

ČITANJE: 1 minuta

U Banjoj Luci je danas otvorena Hercegovačka kuća, prodavnica domaćih proizvoda iz Hercegovine, koji su proizvedeni na tradicionalan način. Hercegovačku kuću su otvorili gradonačelnici Banje Luke i Trebinja, Igor Radojičić i Mirko Ćurić.

– Dan grada počinjemo mirisom Hercegovine u Banjoj Luci. Ova kuća je rezultat dogovora gradskih uprava Trebinja i Banje Luke. Potpuno je prirodno da u Banjoj Luci, kao najvećem gradu Srpske, imamo i djelić Hercegovine. Ovo su veoma kvalitetni proizvodi koji su traženi i mnogo šire od naših prostora i vjerujem da će ovo prodajno mjesto biti na zadovoljstvo svih Banjalučana i naših gostiju – rekao je Radojičić i dodao da su projekat otvaranja Hercergovačke kuće realizovali Agrarni fond Trebinja i Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, kazao je da je otvaranje Hercegovačke kuće dobar znak ekonomskog povezivanja dva grada i da samo zajedničkim snagama dva grada mogu da se razvijaju i idu naprijed,

Na policama Hercegovačke kuće, koja se nalazi u Ulici braće Mažar i majke Marije, posjetioci mogu pronaći proizvode iz raznovrsne gastronomske ponude Hercegovine – razne vrste vina, sireva, meda, čajeva, pršuta, slatkog i kiselog programa, kao i  prirodnu kozmetiku, proizvedenu bez vještačkih aditiva i aroma. Svi naši proizvodi su zdravstveno ispitani i deklarisani te imaju odobrenje za upotrebu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.