Biznis 28.02.2016.

Mirjanić: Ispunićemo obećanja data poljoprivrednicima

ČITANJE: 1 minuta
stevo mirjanic
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas u Laktašima da će Vlada Srpske ispuniti obećanja data poljoprivredinicima, među kojima je isplata podsticaja za ovu godinu u iznosu od 60 miliona KM.

-Poljoprivrednicima u Srpskoj naredne sedmice biće isplaćeno pet miliona KM podsticaja, a do kraja arila sva dugovanja za prošle godine. Vlada Republike Srpske intenzivno radi na rješavanju ovog pitanja, a ukupno bi trebalo da bude isplaćeno 20 miliona KM- rekao je Mirjanić novinarima nakon sastanka sa poljoprivrednicima opštine Laktaši.

On je naveo da bi do 1. marta trebalo da počne isporuka plavog dizela za poljoprivrednike u Republici Srpskoj, ako na nivou BiH ne bude preuzeta ova obaveza.

-Sa predstavnicima sa nivoa BiH i iz Federacije BiH dogovorili smo da bude obezbijeđeno dizel gorivo za sve poljoprivrednike u BiH. Ako ovo bude ispoštovano, Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske bi više od šest miliona KM, koliko je predviđeno za nabavku ovog goriva, usmjerilo u druge poljoprivredne oblasti- kaže Mirjanić.

On je napomenuo da Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske intenzivno radi na rješavanju problema u preduzeću “Levita” u Gradišci.

Poljoprivredni proizvođači iz Laktaša kažu da su zadovoljni današnjim sastankom sa Mirjanićem i da očekuju isplatu podsticaja za prošlu i ovu godinu.

Oni su naveli da mora biti unaprijeđena poljoprivredna proizvodnja u opštini Laktaši i obezbijeđen plavi dizel.

(Agencije)