Mirjanić: Ispunićemo obećanja data poljoprivrednicima

stevo mirjanic

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas u Laktašima da će Vlada Srpske ispuniti obećanja data poljoprivredinicima, među kojima je isplata podsticaja za ovu godinu u iznosu od 60 miliona KM.

-Poljoprivrednicima u Srpskoj naredne sedmice biće isplaćeno pet miliona KM podsticaja, a do kraja arila sva dugovanja za prošle godine. Vlada Republike Srpske intenzivno radi na rješavanju ovog pitanja, a ukupno bi trebalo da bude isplaćeno 20 miliona KM- rekao je Mirjanić novinarima nakon sastanka sa poljoprivrednicima opštine Laktaši.

On je naveo da bi do 1. marta trebalo da počne isporuka plavog dizela za poljoprivrednike u Republici Srpskoj, ako na nivou BiH ne bude preuzeta ova obaveza.

-Sa predstavnicima sa nivoa BiH i iz Federacije BiH dogovorili smo da bude obezbijeđeno dizel gorivo za sve poljoprivrednike u BiH. Ako ovo bude ispoštovano, Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske bi više od šest miliona KM, koliko je predviđeno za nabavku ovog goriva, usmjerilo u druge poljoprivredne oblasti- kaže Mirjanić.

On je napomenuo da Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske intenzivno radi na rješavanju problema u preduzeću “Levita” u Gradišci.

Poljoprivredni proizvođači iz Laktaša kažu da su zadovoljni današnjim sastankom sa Mirjanićem i da očekuju isplatu podsticaja za prošlu i ovu godinu.

Oni su naveli da mora biti unaprijeđena poljoprivredna proizvodnja u opštini Laktaši i obezbijeđen plavi dizel.

(Agencije)

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska