Sport 03.08.2021.

Mirko Mikić, trener rukometaša Borca: Vjerujem mladim snagama

ČITANJE: 2 minute

Okosnicu tima će 95 odsto sačinjavati igrači koji su ponikli u našim kategorijama i ukoliko naredne sezone dobijemo barem dva dječaka – to ću smatrati uspjehom, rekao je trener Rukometnog kluba Borac M:tel Mirko Mikić na početku priprema višestrukog šampiona BiH.

Čelnici Borca odlučili su da u potpunosti podmlade tim. Nosioci igre iz prošle sezone i oni najiskusniji su napustili ekipu, neki su ostali poput kapitena Đorđe Ćelića, vratio se i Stefan Miljković, kao i Aleksandar Milićević i Vlado Draganić, dok će ostatak tima uglavnom činiti mlade snage, pišu “Nezavisne”.

Banjalučani već sedam dana vrijedno i naporno treniraju u Banjaluci, gdje će i obaviti cjelokupne pripreme za novu sezonu koja startuje u septembru.

“Počeli smo u prošli ponedjeljak i odradili oko 11 treninga. Zasad sve ide po planu, trenutno smo sa skraćenim rosterom s obzirom na to da su se tri juniora – kadeta priključila pripremama reprezentacije. Mnogo radimo s obzirom na to da imamo mlađi roster, samim tim se nameće da moramo više trenirati nego inače. Moram priznati da je lijepo raditi s njima”, ističe Mikić, koji se, podsjetimo, vratio za kormilo tima nakon odlaska Veselina Vujovića.

Mladi stručnjak kaže da u Banjaluci imaju sve što je potrebno da odrade vrhunske pripreme. Dogovorene su i neke prijateljske utakmice, a prva je već na programu u srijedu, kada će ugostiti šampiona Hrvatske – PPD Zagreb.

“Mnogo igrača nas je napustilo, opredijelili smo se isključivo za naše snage, koje su ponikle u Borcu, izuzev dva-tri igrača sa strane. Što se tiče pojačanja, nećemo srljati. Vidjećemo kroz treninge šta nam je neophodno, imamo skauting. Možda budemo reagovali ako se otvori mjesto na poziciji desnog beka, ali vidjećemo”.

Strateg rukometnog velikana za kraj je poručio da u potpunosti vjeruje mladim snagama. Da nije tako ne bi danas ni bio za kormilom trofejnog kolektiva.

Podsjetimo, Borac će osim domaćih takmičenja i u novoj sezoni nastupiti u Evropi, a u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa igraće protiv starog znanca sa Kosova, ekipe Bese Famgas.

(N.S)

Oznake: Marko Mikić