Vijesti 12.10.2015.

Izbor novog direktora SIPA: Mirosavić prvi na rang listi, a Stanić favorit

ČITANJE: 1 minuta
sipa
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH danas je završio intervjue s kandidatima za direktora Državne agencije za istrage I zaštitu (SIPA), a uskoro će pripremiti listu od najviše pet najuspješnijih kandidata koju će proslijediti ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću.

Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA, dva kandidata ne ispunjavaju uslove koji su traženi.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić tada je kazao da uslove ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Tomislav Mirosavić je prvi na ranglisti.

Perica Stanić, aktuelni savjetnik u MUP RS, nakon danas obavljenog intervjuua sa članovima Nezavisnog odbora Parlamentarne skuštine BiH, na novinarsko pitanje da prokomentariše činjenicu da je u javnosti već favorit za direktora SIPA, kazao je da na to nema komentar izuzev da je Nezavisni odbor, odnosno, da su njegovi članovi, bili izuzetno korektni.

– Razumijem vašu zainteresovanost, ali nemam nikakvog komentara – istakao je Stanić.

Savjet ministara BiH je početkom avgusta razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

(Nezavisne)