Region 20.07.2021.

Miroslav Škoro podnio ostavku, nije više predsjednik Domovinskog pokreta

ČITANJE: 1 minuta

Miroslav Škoro podnio je ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta i na sve stranačke funkcije. On je svoju odluku objavio na Fejsbuku, a dodao je i da se odriče prava da bude biran na bilo koju funkciju u stranci.

– Poštovani, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret, sa sjedištem u Zagrebu, kao i na sve ostale dužnosti u stranci, s danom 20. jula 2021. godine – piše na početku saopštenja, prenosi Telegraf.rs.

On je zatim dodao da ostavku podnosi jer smatra da partiju treba da vodi novo vođstvo.

– Ponosan sam što smo uspjeli da oformimo političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna da očuva hrvatske nacionalne interese, vrednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje. Bila mi je velika čast i najiskrenije vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju, koje sam dobio odlukom da budem prvi predsjednik Domovinskog pokreta. U tek nešto više od godinu dana od osnivanja naše stranke, zajedničkim naporima smo ostvarili velike uspjehe na državnim i lokalnim izborima, nametnuvši se, uz potvrdu volje birača, kao treća snaga i treća opcija u Republici Hrvatskoj. To, kao i beskompromisno političko zalaganje za ključne nacionalne interese i slobode svakog našeg državljana – niko ne može da nam ospori – piše u saopštenju.

Škoro je na kraju rekao da iako se ovim putem, iz ličnih razloga, odriče prava da bude biran na bilo koju funkciju u stranci, ostaće vjerni član pokreta i trudiće se da svojim aktivnostima sačuva interese partije.

(SB)

Oznake: Miroslav Škoro