Politika 27.02.2017.

Mirošljević šef kluba odbornika NDP-a

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki NDP danas je dostavio kabinetu predsjednika gradske Skupštine Budimiru Balabanu obavijest o formiranju odborničkog kluba, na čijem čelu će biti Vladimir Mirošljević, piše portal SrpskaCafe.

Gradski odbor NDP-a je za zamjenika odborničkog kluba izabrao predsjednika GO Dragana Talića. Pored pomenutog dvojca, klub će činiti i odbornici Mirna Savić-Banjac i Saša Lazić, navodi ovaj portal.

Podsjećamo, NDP je formirao klub nakon pet mjeseci od lokalnih izbora i tri mjeseca od prvog zasijedanja Skupštine grada.

Istovremeno, odbornici Zoran Talić i Tatjana Čičić-Odžaković su dostavili danas obavijest Stručnoj službi Skupštine grada da su napustili PDP i da od sada nastupaju kao nezavisni odbornici.

Trenutno je SDS ostao jedina opoziciona stranka koja ima mogućnost ali nije formirala stranački klub.

Sedma sjednica Skupštine grada biće održana sutra sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu će se naći 28 tačaka, između ostalih i: Prijedlog rješenja o izboru potpredsjednika Skupštine, Prijedlog odluke o utvrđivanju statusa udruženja od interesa za grad, Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju “Centra za razvoj poljoprivrede i sela” Banjaluka, Prijedlog programa sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, književnog stvaralaštva, programa i projekata u oblasti kulture i turizma za 2017. godinu, Prijedlog kalendara kulturnih, turističkih i ostalih manifestacija Grada Banjaluka, za 2017. godinu, Prijedlog programa finansiranja sporta i fizičke kulture Grada Banjaluke za 2017. godinu, Prijedlog godišnjeg kalendara sportskih manifestacija Grada Banjaluka za 2017. godinu

(Srpskacafe)

Oznake: Zoran Talić