Politika 13.01.2023.

Mirsad Duratović isključen iz DF-a

ČITANJE: 1 minuta

Demokratska Fronta saopštila je da je zbog samoinicijativne podrške novom Savjetu ministara BiH iz te stranke isključen Mirsad Duratović.

“Demokratska fronta na bilo koji način ne podržava, i protivi se formiranju predloženog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.

Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou.

Mirsad Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i ‘Osmorke’, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo.

Gospodin Duratović je i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Vijeća ministara.

Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. – odnosno mjera isključenja”, saopštili su iz DF-a, prenosi Faktor.

E.M.