Vijesti 28.12.2015.

Mišić: Brojni pritisci uoči sindikalnih protesta

ČITANJE: 1 minuta
ranka misic
Uoči sindikalnih protesta protiv zakona o radu u RS-u, koji su najavljeni danas za 14 sati u Banjaluci, predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić je rekla da nikada, otkada organizuje proteste i štrajkove sindikata, nije bio toliki pritisak na sindikalce.

Uslijedile su, kaže, tokom jučerašnjeg dana reakcije političkih stranaka, iako ih je zamolila da se suzdrže, jer radnici imaju pravo da se bore za svoja prava, koja „padaju u vodu“ predloženim zakonom.

Naglasila je da Sindikat i ona snose odgovornost samo za radnike i sindikalce na protestima, ali ne i za sve druge moguće događaje.

Odbacila je tvrdnje policije da je „manipulacija“ da su sindikalci ovih dana izloženi obilascima pripadnika MUPRS-a.

– Ako su u predvečerje protesta rekli da Sindikat manipuliše, onda se to ne može nazvati nikako drugačije nego pritiskom- rekla je Mišić i ponovila da su policajci obilazili sindikalne vođe i obavljali s njima razgovor u Doboju, Višegradu.

Protestna kolona u 14 sati kreće ispred sjedišta Saveza sindikata u Banjaluci prema zgradi Narodne skupštine RS-a, gdje u 15 sati počinje rasprava o novom zakonu o radu u RS-u.

(Agencije)