Misica želi prevariti tužitelje, ubistvo je naručeno? Sumnja se i u njen gips

Bivšoj miss Hercegovine, 21-godišnjoj Suniti Hindić Bošnjaković, određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je jednim metkom iz pištolja ubila 55-godišnjeg hercegovačkog preduzetnika Ninu Ivanković nakon svađe s njim rano ujutro u petak u Vili Ivanković. 

Ubistvo je naručeno, namješten je i gips na nogama misice?

Nakon njene predaje policiji u Travniku, nakon čega je objavljeno kako je u bijegu slomila obje noge, krenule su priče kao se radi o lažnim povredama. Navodno joj je gips stavljen upravo kako bi se izbjegao pritvor zbog mogućnosti bijega i dobilo se na vremenu da se Sunitu Hindić Bošnjaković skloni preko granice, a policija ju je zbog toga vodila na dodatne preglede. Sumnja se da povrede nisu takve da bi misica zbog njih bila nepokretna u gipsu. Prema verziji koja se pojavljuje radi se o naručenom ubistvu koje je trebalo izgledati kao neplanirani zločin u afektu te su se osobe koje su sve organizovale morale pobrinuti i za Sunitin bijeg, piše Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama kojima raspolaže Slobodna, Sunita je bila u vili do 6 ujutro odakle je otišla taksijem, da bi se vratila nakon otprilike sat vremena i usmrtila Ninu Ivankovića.

Kantonalno tužiteljstvo je opisalo kako je tačno Sunita ubila preduzetnika.

Kako je tačno Sunita ubila poduzetnika

Sunita je došla do ugostiteljskog objekta Vila Ivanković, čiji je vlasnik Nino Ivanković, dok se u on njemu nalazio. Ušavši u sobu u kojoj je bio 55-godišnji Ivanković, prvo se s njim verbalno sukobila.

U jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila je jedan hitac u pravcu njega. Od ispaljenog hica i zadobivene prostrjelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, a zbog iskrvarenja je i preminuo na licu mjesta.

Ranije se pisalo da je misica Ivankovića ustrijelila u leđa, ali tužitelji ne spominju mjesto ranjavanja.

Osumnjičena je Sunita neposredno nakon toga napustila lice mjesta, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa.

Usprkos povredi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana bolnička pomoć.

Zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar u saradnji s MUP-om HNŽ/K Mostar nastavlja s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u još priopštenju Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Misica: Samo sam se igrala pištoljem

Kako je jučer saznao Haber.ba iz policijskih krugova bliskih istrazi, ona je istražiteljima rekla kako nije namjeravala ubiti Ivankovića, da ne zna zbog čega je to učinila jer “se samo malo igrala pištoljem”.

Nakon što je shvatila da je Ivanković ubijen, kazala je da je skočila s trećeg sprata motela, i to ravno u rijeku Bunu, pri čemu je polomila obje noge. Ali, policija je našla neke rupe u njenoj priči o skoku s trećeg sprata. Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hindić-Bošnjaković, kada se odlučila na bijeg, najvjerojatnije je skočila sa zida uz Villu, gdje su nađeni njene štikle i tragovi krvi, objavio je Avaz.

U noći koja je prethodila ubojstvu s njom i Ivankovićem u motelu je, piše Haber, bio i A. Š., od ranije poznat policiji, kojem je ona u jednom trenutku ušla u sobu. No, on ju je, piše spomenuti bh. portal, izbacio iz sobe. Što se u međuvremenu dogodilo između nje i Ivankovića, nije poznato, ali je ona oko šest ujutro pozvala taksi i u mostarskom prigradskom naselju Ilići se predomislila, kazavši taksistu da je vrati nazad.

Sat poslije komšija je čuo pucanj, a Hindić-Bošnjaković je ponovo pozvala taksi i odvezla se do Turbeta kod Travnika, gdje se preksinoć u 20 sati predala policiji.

(Index.hr)

Sezona gripa u Republici Srpskoj uzela maha

Sezona gripa hara Republikom Srpskom. U samo jednoj sedmici domove zdravlja posjetilo je više od 7 hiljada zaraženih akutnom respiratosnom infekcijom, oboljenjem sličnih gripu skoro hiljadu ipo, i 37 osoba oboljelih od teške respiratorne infekcije.0 I ove godine Radojka Jelić preležala je virus. Nakon što temperatura i kašalj prođu, ostaje osjećaj nemoći, priča Radojka. “Ja

VIŠKOVIĆ: Nećemo dozvoliti knjiženje poljoprivrednog zemljišta RS na BiH

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je u Narodnoj skupštini Srpske da neće biti knjiženja poljoprivrednog zemljišta Srpske na BiH i da građani Republike Srpske mogu mirno da spavaju. “Nećemo to dozvoliti. Štitimo što nam pripada, a to je 49 odsto BiH, što stoji i u Dejtonskom sporazumu”, rekao je Višković povodom sporne odluke Ustavnog

Momčilo Antonić zamijenio Zorana Tegeltiju u NSRS, položio poslaničku zakletvu

Momčilo Antonić iz SNSD-a danas je položio zakletvu čime je preuzeo funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Antonić će na toj poziciji zamijeniti stranačkog kolegu Zorana Tegeltiju koji je preuzeo funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije. Tegeltija je funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH preuzeo krajem decembra prošle godine. Inače, u Banjaluci je u

SKOKO: Srpska ima snagu da odbrani svoje interese i teritoriju

Odluke Ustavnog suda predstavljaju oživljavanje ekstremnih politika koje nikad nisu odustale od ciljeva poput unitarne BiH i ukidanja Republike Srpske, istakao je šef Nezavisnog kluba poslanika Socijalističke partije Maksim Skoko, izlažući stav kluba na posebnoj sjednici NSRS povodom informacije o Ustavnom sudu BiH. Nezavisni klub poslanika SP podržao je predložene zaključke predsjednice RS Željke Cvijanović,

GOVOR NENADA STEVANDIĆA U NSRS: Vrijeme je da se naviknu na našu odlučnost i slogu

Dejtonski princip, kao i sam Ustav u Bosni i Hercegovini, podrazumijevaju saglasnost tri naroda i dva entiteta, u bilo kakvom važnijem odlučivanju ili konfliktu. Jedino gdje tog najvažnijeg principa nema je Ustavni sud BiH. Ustavni sud BiH je sastavljen od po dva Srbina, Hrvata i Bošnjaka, kao i tri stranca. U njemu ne postoji ni

OPOZICIONARI O ZAKLJUČCIMA: Podržavamo, ali bez avanturističkih poteza

Lider SDS Mirko Šarović je poručio da je njegov stav da svi treba da pokušaju da nađu zajednički imenitelj, da pokažu zajedništvo oko ovako krupnih pitanja. – Istovremeno sam smatrao da danas treba da pričamo o dva pitanja. Jedno je naš odgovor na odluke Ustavnog suda. Drugo, šta ćemo sa ovakvim Ustavnim sudom. Zato nije