Vijesti 20.01.2023.

Mišićeva za 20 godina uzela oko dva miliona od države i radnika?

ČITANJE: 1 minuta

Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS, na čelu je te sindikalne organizacije već 20 godina, a, prema procjenama i izvorima iz sindikata RS, u tom periodu je, zahvaljujući toj funkciji, ali i sjedenju po raznim odborima, od radnika i države dobila oko dva miliona maraka.

Mišićevoj, kao što je poznato, osim ogromne plate u Sindikatu, gdje pritom uživa i u brojnim ostalim benefitima o kojim radnici mogu samo da sanjaju, novac “kaplje” i po osnovu dugogodišnjeg učestvovanja u raznim odborima u javnim preduzećima odnosno ustanovama, piše portal Doboj24.com.

Kao što je poznato, ona je trenutno član Nadzornog odbora Penzijskog rezervnog fonda (PREF), te Upravnog odbora Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja RS. Bila je u dva mandata i član Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje i više mandata član Ekonomsko-socijalnog savjeta.

Stoga se procjenjuje da je, sa raznim nekretninama u Srpskoj i Crnoj Gori, uspjela do sada inkasirati oko dva miliona KM.

Ovih dana Mišićeva je najžešći zagovornik povećanja najniže plate u Republici Srpskoj, s tim što je, prema prostoj računici, njena zarada višestruko veća od minimalca.

Mišićeva, koja je na funkciji predsjednice Saveza sindikata Republike Srpke već peti mandat, pod plaštom navodne borbe za radnička prava, odmahuje rukom na stavove brojnih stručnjaka, koji upozoravaju da je privreda pod snažnim pritiskom krize, te da će, dođe li do novog opterećenja, brojna preduzeća propasti, a radnici ostati bez posla.

(Bl.net)

Oznake: Ranka Mišić