Vijesti 27.08.2015.

Mišković prodao Delta siti za 200 miliona evra?!

ČITANJE: 1 minuta
miroslav-miskovic

Miroslav Mišković dogovorio je prodaju šoping-molova “Delta siti” u Beogradu i Podgorici južnoafričkom investicionom fondu za tačno 200 miliona evra, potvrđeno je u samom vrhu Miškovićeve kompanije, prenose beogradski mediji!

Kako se tvrdi, pregovori o prodaji završeni su još početkom avgusta i sada se samo ugovaraju tehnički detalji kupoprodajnog ugovora. Mišković je, tvrde obaviješteni, požurio sa prodajom najboljeg dijela svoje imovine jer jer su mu pare hitno potrebne da bi bankama vratio svoje dugove, koji trenutno iznose čak 285 miliona evra!

U vrhu “Delte” kažu da Mišković žuri da otplati najveći dio dugova prije nego što Specijalni sud donese presudu u procesu koji se vodi protiv njega zbog pljačkaške privatizacije državnih putarskih preduzeća.

Osim što se plaši presude jer veruje da bi ona, ako bude osuđujuća, mogla značajno da oteža poslovanje “Delte”, Mišković je odlučio da proda šoping-molove i prepakuje svoje finansije i zbog nove istrage koju, kako prenose beogradski mediji, UKP već mjesecima u najvećoj tajnosti sprovodi u njegovoj kompaniji.

(Kurir)