Misterija nakon svadbe: Kumovi otišli na spavanje i umrli u krevetu

misterija
misterija
Tajanstvena smrt mladog ljubavnog para na svadbi njihovih prijatelja u restoranu agroturizma “Milena” u naselju Bačva pokraj Poreča šokirao je cijelu zemlju.

Šokirani  su bili vlasnici ugostiteljskog objekta, njihove komšije, roditelji, rodbina i prijatelji umrlih, goste na svadbenoj večeri, posebno mladi supružnici Zoran i Ana S. čije vjenčanje je bukvalno obilježila smrt.

Bila je subota. Dvadesetak prijatelja došlo se proveseliti na svadbenoj večeri. Veselje je, kaže sin vlasnice agroturizma Milena, trajalo do pred zoru. Njih desetak prespavalo je na spratu. Neki su, kaže, bili prilično “veseli”.

U jednoj od soba u potkrovlju smjestili su se Patrik B. (27) i njegova djevojka Lara N. (22) iz Varvari pokraj Poreča. Oboje su bili zaposleni u porečkom pogonu kompanije Mlinar, gdje ih poznaju kao vrijedne i uzorne radnike. U nedjelju ujutro, nešto poslije devet sati, Patrika i Laru su čekali na doručku, međutim, kako se nisu pojavljivali, odlučili su im pokucati na vrata misleći da još spavaju.

Na kucanje nisu odgovarali pa su prijatelji ušli u sobu. Na krevetu su ugledali beživotna tijela mladog para. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Mladiću i djevojci nije bilo spasa. Na tijelima nema tragova nasilja.

Ni u sobi ništa nije upućivalo na tragove borbe ili čega sličnoga.

Uviđaj je trajao od podneva do večernjih sati, a vodio ga Eddy Putigna koji je naložio obdukciju u pulskoj Opštoj bolnici.

– Sumnja se na kazneno djelo. O kojem je kaznenom djelu riječ, utvrdit ćemo kad se obavi obdukcija i prikupe ostali dokazi – rekao je Putigna.

Patolog pulske Opšte bolnice je u nedjelju prijepodne dovršio obdukciju, a rezultati cijelu priču čine još misterioznijom. Suzana Sokač iz istarske policije kaže da se istraga nastavlja.

– Na tijelima preminulih nisu nađeni nikakvi vidljivi tragovi nasilja. Uzroci njihove smrti nisu poznati. Potrebno je provesti daljnja vještačenja na uzetim biološkim uzorcima – rekla je Sokač.

I “agroturizam Milena” i dalje je opasan policijskim trakama. Uz stručnjake za krvne delikte i forenzičara nastavljen je uviđaj. Nagađalo se da je par možda otrovan ugljenim monoksidom, pa je policija pozvala stručnjake “Butan plina”. Međutim, dvojbe je otklonio sin vlasnice koji im je kazao kako u sobi u kojoj je mladi par pronađen uopšte nema plinskih instalacija. Nakon plinara, pozvani su i dimnjačari. No, uzrok smrti mladića i djevojke do daljnjega ostaje nepoznanica.

Roditelji u šoku

– Moja kći je mrtva. Pustite me da je vidim prije nego je odvezete.Saznao sam da je mrtva od njenih prijateljica. Nije mi jasno da nemam djeteta i da me o tome nitko nije izvijestio – kazao je u nedjelju poslijepodne vidno šokirani Milorad Nikolić, otac nesretne djevojke Lare, iskazujući negodovanje da ga policija nije izvijestila o kćerinoj smrti.

Patrikova majka Mirjana je u šoku i pod sedativima. Stalno je su suzama, kazuju nam njezine prijateljice.

(24sata.hr)

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog

SASTANAK KOD CVIJANOVIĆEVE: Razgovor o demografskoj situaciji u RS i unapređenju populacione politike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Banjaluci sastanak na kojem je razgovarano o demografskoj situaciji u Srpskoj i mjerama koje institucije Srpske sprovode s ciljem unapređenja populacione politike. Sastanku kod predsjednika Srpske, koji je održan u Palati Republike, prisustvovali su predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri Sonja Davidović, Natalija Trivić, Srđan Rajčević i