Vijesti 24.10.2018.

Misteriozni kombi uznemirio i đake u Šargovcu

ČITANJE: 2 minute

I učenici Osnovne škole “Đura Jakšić”, u banjalučkom naselju Šargovac, imali su blizak susret sa misterioznim kombijem, koji ih je, očigledno, uznemirio, pa su oni to ispričali roditeljima, a oni su slučaj prijavili policiji.

Time je Šargovac, nakon Česme i Drakulića, a o čemu su “Nezavisne” ranije pisale, postao treće naselje u Banjaluci gdje je, sudeći po prijavama, zabilježen nesvakidašnji događaj.

Darko Tomić, direktor Osnovne škole “Đura Jakšić”, rekao je za “Nezavisne” da nema saznanja o detaljima, ali da zna da je slučaj prijavljen policiji.

“Nije taj neko iz kombija zvao djecu u kombi. Na putu je stao kombi i upitao nešto djecu. Ona su se okrenula od kombija i rekla to roditeljima, koji su to prijavili policiji”, naveo je Tomić.

Istakao je da su nakon svega policajci napravili zapisnik. Dodao je da je policajce zamolio za pojačanu kontrolu na području Šargovca i Drakulića, bez obzira da li za to ima osnova ili ne.

“Vidio sam da policija kontroliše pojačano saobraćaj, za svaki slučaj”, rekao je Tomić u izjavi za “Nezavisne”.

Iz policije su potvrdili da je nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno da je nepoznato lice, u Ulici Đulija, zaustavilo kombi i obratilo dvjema djevojčicma pozdravom, što je kod njih izazvalo uznemirenost.

Dodaju da preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove, ali i prethodnih prijava, te identifikovanja lica. Iz policije napominju da policajci svakodnevno, u toku redovnih poslova i zadataka, obilaze vaspitno-obrazovne ustanove i lokacije gdje se kreće i boravi veći broj djece.

Policija u Banjaluci, dakle, istražuje tri prijave po kojim se pored mališana, u tri banjalučka naselja, zaustavljao kombi sa nepoznatim ljudima.

Prije današnje, u nedjelju je prijavljeno da su se dva nepoznata lica u kombiju, u Ulici 7. februara u naselju Drakulić, zaustavila i razgovarala sa jedanaestogodišnjakom, pozivajući ga da priđe kombiju.

Sličan primjer zabilježen je i 22. septembra, kada je prijavljeno da je u naselju Česma, blizu fudbalskog stadiona “Dr Nele Karajlić”, nepoznati vozač kombija razgovarao sa djecom, navodno nudeći da ih ošiša.

(Nezavisne)