Svijet 22.01.2023.

Mitraljezom pokosio ljude na proslavi kineske Nove godine

ČITANJE: 2 minute

Incident se dogodio u Monterej Parku, koji se nalazi oko 13 km istočno od Los Anđelesa, nakon 22 sata po lokalnom vremenu u subotu. Do pucnjave je došlo na lunarnom novogodišnjem festivalu na kojem se okupilo više hiljada ljudi.

Ubijeno je najmanje 10 osoba, a devet ih je ranjeno, prema nezvaničnim informacijama nakon što je za sada nepoznati muškarac otvorio vatru. Za sada nije poznato šta se dogodilo s napadačem.

Desetine hiljada ljudi okupile su se u subotu popodne na dvodnevnom festivalu, a on se smatra za jedan od najvećih u regionu.

Seung Von Čoi, vlasnik restorana morske hrane koji se nalazi preko puta mjesta gdje se dogodila pucnjava, na aveniji Garvej, rekao je da su tri osobe uletjele u njegov restoran i rekle mu da zaključa vrata, piše LA Tajms.

“Rekli su da je na mjestu pucnjave čovjek s puškomitraljezom. Napadač je kod sebe imao dosta municije, naveli su, i nakon što mu je ponestalo municije, ponovno je napunio pušku”, rekao je Čoi.

Čoi je rekao kako vjeruje da se pucnjava dogodila u klubu koji se nalazi u blizini.

Džon (27), koji je odbio da novinarima otkrije svoje prezime, živi blizu mjesta pucnjave. Kući je stigao oko 22 sata i čuo oko četiri ili pet hitaca, rekao je. Sišao je u prizemlje oko 23.20 da vidi odakle pucnjava dolazi.

Na video-snimku na društvenim mrežama prikazane su policijske i vatrogasne jedinice koje su preplavile područje na aveniji Garvej. Povrijeđene osobe prebačene su u više bolnica na tom području. Nije poznato da li je osumnjičeni u pritvoru.

(Agencije)

Oznake: pucnjava, SAD